Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Druga Anketa o energetskoj učinkovitosti

Druga Anketa o energetskoj učinkovitosti

Udruga DOOR poziva građane na ispunjavanje druge po redu Ankete o energetskoj učinkovitosti u hrvatskim kućanstvima u sklopu CENEP projekta. Nakon uspješno provedene uvodne ankete u siječnju 2012. godine, drugi dio ankete ima za cilj stjecanje uvida u stavove i preferencije građana o mjerama energetske učinkovitosti i mehanizme njihova financiranja predložene nacrtom Akcijskog plana. Drugim riječima, želi se dobiti uvid u mišljenja građana o prioritetnim mjerama energetske učinkovitosti za kućanstva; ispitati spremnost građana na investiranje u mjere energetske učinkovitosti sa i bez državnih subvencija te otkriti glavne prepreke za investiranje u poboljšanje energetske učinkovitosti i moguća rješenja za njihovo uklanjanje. 

Istraživanje provedeno krajem prošle godine pokazalo je kako računi za energiju predstavljaju kućanstvima osjetan teret. Građane zanima provedba mjera energetske učinkovitosti, ali su ukazali i na prepreke. Ova anketa služi kao zadnji krug konzultacija sa širom javnošću u procesu kreiranja nacrta 3. Akcijskog plana energetske učinkovitosti u kućanstvima.

Ispunjavanje ankete zahtijeva 10 minuta Vašeg vremena, anonimna je i bit će dio statističkih podataka i interpretacija. Po završetku će se rezultati ankete dobiti na e-mail.

/assets/images/post/1106/list/thumb/cenep_anketa2.jpg

  Anketa je aktivna do 23. siječnja 2013.

  POVEZNICA NA ANKETU


CENEP projekt zajednički provode Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Institut za međunarodne odnose, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i DOOR – Društvo za oblikovanje održivog razvoja. Projekt se financira iz sredstava programa IPA 2008, a cilj mu je razviti socijalno osjetljivu nacionalnu politiku na polju energetske učinkovitosti kroz javna savjetovanja i rasprave. 

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Korištenjem posebne ručice tuša s unutarnjom aeracijom i skraćivanjem prosječnog vremena tuširanja s 9 na 7 minuta, moguće je godišnje uštedjeti oko 40 000 l vode.