Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE projekt na predavanjima u OŠ Prelog o svjetlosnom onečišćenju

EE projekt na predavanjima u OŠ Prelog o svjetlosnom onečišćenju

Članovi projektnog tima OŠ Prelog, u okviru projekta ESFALP (European Schools For A Living Planet), održali su u svojoj školi 11 predavanja za 11 viših razreda kako bi svoje prijatelje i učenike škole informirali o svjetlosnom onečišćenju, njegovom negativnom utjecaju na ljude, životinje i biljke, te kako bi ponudili praktična i jednostavna rješenja za njegovo suzbijanje.

Na jednom od predavanja, učenicima se pridružio i Mladen Antolić, koordinator projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH (SGE) te se tom prilikom uključio i u izradu tzv. „eko kutka“ u kojem će učenici,a i zainteresirani građani moći dobiti kvalitetne informacije o obnovljivim izvorima energije, recikliranju, energetskoj učinkovitosti, te ostalim eko temama.

Do kraja veljače planirano je održavanje još 11 radionica za niže razrede, a ostale aktivnosti - edukativna kampanja, nagradne igre, kvizovi znanja za učenike i građane, te podjela štednih žarulja - održavat će se do kraja travnja kada je planiran i službeni završetak projekta.

Osim osnovnog budžeta projekta kojeg osiguravaju WWF i Erste zaklada, podršku u promociji na svojim mrežnim stranicama, plakatima, letcima, brošurama i naljepnicama pružio je i UNDP-ov projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

Napredak i aktivnosti projekta se mogu pratiti na službenom blogu te na službenoj Facebook stranici projekta pod nazivom Light Saving City of Prelog

/assets/images/post/1112/list/thumb/408387_155620531255476_1150757946_n.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pravovremeno odleđujte hladnjake i ledenice jer sloj leda sprječava učinkovito hlađenje. Čišćenje ledenice je potrebno kad debljina leda dosegne 3-5mm.