Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Energetska efikasnost i SGE projekt tema vinkovačkog časopisa Urbanizam, Turizam, Zdravlje

Energetska efikasnost i SGE projekt tema vinkovačkog časopisa _Urbanizam, Turizam, Zdravlje_

Grad Vinkovci tri puta godišnje objavljuje časopis Urbanizam, Turizam, Zdravlje, a tema najnovijeg broja je Energetska efikasnost u našem domu te aktivnosti SGE projekta koje EE info tim Vinkovaca uspješno provodi. U srpnju 2010. otvoren je EE info ured i EE info galerija te održan EE info dan.

EE info ured dostupan je građanima svakodnevno, a nalazi se u prostorima gradske uprave na adresi Kralja Zvonimira 1. Za objavu časopisa, kao i spretno koordiniranje EE info uredom zaslužna je Mandica Sanković, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša.

Vinkovci su zdravi grad koji vodi brigu o dobrobiti grada i građana, a 'zdravlje' zgrada jedan je od načina kojim to čine – pripadaju Hrvatskoj mreži zdravih gradova, a već dvije godine za redom na Sajmu zdravlja koji se godišnje održava u Vinkovcima, sudjeluju i UNDP stručnjaci demonstrirajući OIE i informirajući građane o EE rješenjima primjenjivim u zgradarstvu.

Sljedeća zajednička aktivnost UNDPa i Vinkovaca održat će se povodom nadolazećih Vinkovačkih jeseni na Sajmu cjeloživotnog učenja. Dana 12. rujna u 11 sati Goran Pichler, koordinator SGE projekta u Slavoniji održat će predavanje na temu energetski učinkovite gradnje.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Izolacijom potkrovlja kuće, godišnje je moguće uštedjeti i do 40% energije za grijanje. Naknadna toplinska izolacija krova je jednostavna i ekonomski vrlo isplativa!