Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije

Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije

Grad Sisak će održati stručnu tematsku radionicu Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije, 30. siječnja 2012., u prostoru Gradske vijećnice s početkom u 10 sati. Cilj radionice je informiranje zainteresiranih građana o mogućnostima i prednostima korištenja peleta u sustavima grijanja kao i primjena solarnih sustava za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju.

Predavanja će održati renomirani stručnjaci iz predmetnog područja. Na tematskoj radionici pokušat će se dati precizniji odgovor o isplativosti ulaganja u zamjenu kotlovnice za loživo ulje kotlovnicom na pelete te će se prikazati mogućnosti korištenja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode kao i potporu sustavu grijanja na pelete. Detaljnijom analizom prikazat će se razdoblja povrata pojedine investicije te koji su troškovi održavanja pojedinih sustava.

 

POZIV NA SUDJELOVANJE 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Centrifuga perilice rublja trebala bi imati barem 1000 okretaja u minuti. Odaberete li centrifugu na 1600 okretaja/min., moguće je uštedjeti i do 30% električne energije.