Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Info-edu školski sat Misli na sutra održan u OŠ Skradin

Info-edu školski sat _Misli na sutra_ održan u OŠ Skradin

U prostorijama OŠ Skradin danas je održan info-edu školski sat Misli na sutra za učenike trećih i četvrtih razreda. Održavanje info-edu školskog sata ima za cilj prenijeti znanje o energetskoj efikasnosti i na mlađe naraštaje. Nakon uvodnog izlaganja o energiji, prikazan je edukativni animirani film Misli na sutra nakon čega su se učenici aktivno uključili u diskusiju o porukama filma.

Učenici su pokazali zavidno znanje o energiji, njenom racionalnom korištenju i utjecajima koje potrošnja energije ima na okoliš. U info-edu školskom satu sudjelovalo je 27 učenika i 3 nastavnice. Svatko je dobio primjerak brošura 200 EE savjeta i Prihvatite izazov težak 1T CO2, a školi su donirane kopije DVD-a Misli na sutra, kako bi se priča o energiji i zaštiti okoliša proširila i u druga odjeljenja kroz diskusije na razrednoj nastavi. Djeca su obećala da će se promjenom svoga ponašanja i načina kako koriste energiju u domu i u školi uključiti u borbu protiv klimatskih promjena kako bi svojim djelovanjem i primjerom spasili barem jednog polarnog medvjeda.

/assets/images/post/1142/list/thumb/OŠ Skradin_Mns.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Toplinski mostovi su područja u ovojnici zgrade kroz koje je toplinski tok povećan radi promjene materijala, debljine ili geometrije građevnog dijela (spojevi konstrukcija, rubne obrade i sl.).