Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE radionica za voditelje EE ureda i tehničke asistente na projektu

ISGE radionica za voditelje EE ureda i tehničke asistente na projektu

U prostorima Elektrostrojarske škole održana je on-line ISGE radionica za voditelje EE ureda i nove tehničke asistente na SGE projektu. Radionicu je održao Matija Vajdić, stručni suradnik na projektu - ISGE, uz prisutstvo tehničkih asistenata UNDP-a i voditelja EE ureda iz regije. Prisutnima su prezentirane osnovne i napredne karakteristike nove verzije Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), koji će se, osim za prikupljanje podataka o potrošnji energije i vode u objektima javnog sektore, koristiti za analizu, izračune i kontrolu potrošnje svih energenata i vode koji se koriste u objektu.

Dio potrebnih analiza se provodi automatizirano, implementirana je funkcija alarmiranja u slučaju da trenutna potrošnja drastično odstupa od uobičajene. Provedene analize omogućavaju identificiranje i olakšavaju provedbu mjera povećanja energetske efikasnosti koje u konačnici rezultiraju energetskim i financijskim uštedama. Također, korištenje ISGE-a osigurava i omogućava transparentan prikaz i kontrolu potrošnje energije te povezanih troškova u svim zgradama javnog sektora. 

/assets/images/post/632/list/thumb/varaždin 1.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Travnjak zalijevajte samo kada je potrebno, a za zalijevanje većih površina trave koristite raspršivače. Imate li obiteljsku kuću, prikupljajte kišnicu koju ćete koristiti za zalijevanje cvijeća, pranje auta i sl.