Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Misli na sutra info-edu školski sat održan u Pakoštanima

_Misli na sutra_ info-edu školski sat održan u Pakoštanima

U prostorijama OŠ Pakoštane danas je održan info edu školski sat Misli na sutra. Tom prilikom, učenicima je prikazan edukativni film o korištenju energije Misli na sutra, namijenjen djeci ranog školskog uzrasta. Na ovaj način nastoji se potaknuti veću svjesnost mlađih naraštaja o racionalnom korištenju energije te upoznati ih sa obnovljivim izvorima koji su čisti i ne zagađuju okoliš. U info-edu školskom satu sudjelovao je 31 učenik i 2 nastavnice, a ovakvi školski satovi samo su dio sustavnog informiranja građana o energetskoj efikasnosti.

Djeca su naučila odgovorno se ponašati prilikom svakodnevnog korištenja energije te su obećala su paziti kako troše energiju u svom domu, ali i u školi. Svatko je dobio primjerak brošura 200 EE savjeta i Prihvatite izazov težak 1T CO2, a školi su donirane kopije DVD-a Misli na sutra, kako bi se priča o energiji i zaštiti okoliša proširila i u druga odjeljenja kroz diskusije na razrednoj nastavi.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite električne grijače za vodu i to one s automatskim isključivanjem, jer je zagrijavanje vode brže i učinkovitije od zagrijavanja u posudi na električnom štednjaku.