Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održan drugi dio radionice o analizi i interpretaciji potrošnje u Zadarskoj županiji

Održan drugi dio radionice o analizi i interpretaciji potrošnje u Zadarskoj županiji

U zgradi Zadarske županije održana je radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije. Ova  radionica je nastavak na radionicu održanu prije dva tjedna u prostoru budućeg EE info centra Zadarske županije. Na toj su radionici sudjelovali EE timovi iz Biograda i Nina koji već neko vrijeme prate potrošnju energenata u svojim objektima.

Kako je prva radionica otvorila dosta pitanja vezana za zakonske regulative u Hrvatskoj te odredbe propisane Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (ZUKE), Zadarska županija je pozvala i sve ostale gradove i općine sa svog područja da čuju pojašnjenja o odredbama i obavezama regionalne i lokalne samouprave.

Nakon pozdravnih govora voditelja EE tima Zadarske županije, Olivia Meštrovića te voditeljice SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelene Atlić McColgan, radionicu je preuzeo stručni suradnik na projektu, Marko Capek. Svrha radionice je ciljanim skupinama struke, direktno ili indirektno uključenih u sustavno gospodarenje energijom, pojasniti i prezentirati zakonski važeće odredbe u Hrvatskoj te nužne korake za njeno zadovoljavanje. Sustavno gospodarenje energijom postalo je obaveza regionalne samouprave stupanjem na snagu ZUKE-a (NN 152/08).  

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradnjom sobnog termostata, moguće je smanjiti troškove grijanja za 7-15 %. Programirajte termostat tako da noću ili dok ste izvan kuće temperaturu postavite na nižu vrijednost.