Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Osnovnoškolci u posjeti EE info centru zadarske županije

Osnovnoškolci u posjeti EE info centru zadarske županije

Danas je u EE info centru zadarske županije, koji se nalazi u sklopu Solarnog edukacijskog centra u Zadru, premijerno održana radionica Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije za više razrede osnovnih škola. Učenici petog i šestog razreda POŠ Nove u Zadru pripremili su crteže na temu energije i zaštite okoliša te aktivno sudjelovali u radionici. Ovime se želi potaknuti razmišljanje mlađih naraštaja o energiji i njenom efikasnom korištenju te o upotrebi alternativnih izvora u svrhu rješavanja problema stakleničkih plinova.

Nakon mini kviza, prezentacije i prikazivanja par animiranih filmova, prolaskom kroz Centar učenici su se upoznali s energetski efikasnim materijalima, opremom i tehnologijama. Vidjeli su primjere ispravno izolirane kuće, solarnih sustava, štedne žarulje koje napaja sunčeva energija te bicikl na pogon sunčevom energijom. Sa sobom su ponijeli 200 savjeta i Izazov težak jednu tonu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom kotla na lož ulje (starog 20 godina) kondenzacijskim plinskim kotlom na ukapljeni naftni plin (UNP) moguće je uštedjeti od 26-44%, ovisno o lokaciji. Investicija se za Zg isplati u roku od 4,4, a za Split u roku od 7,5 godina.