Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Otvorena EE info galerija Splitsko-dalmatinske županije

Otvorena EE info galerija Splitsko-dalmatinske županije

U zgradi Županije na adresi Domovinskog rata 2, danas je otvorena EE info galerija, namijenjena educiranju građana o energetskoj efikasnosti. EE info galerija otvorena je u sklopu provođenja aktivnosti SGE projekta, u koji se Splitsko-dalmatinska županija uključila u siječnju 2008. godine kao prva potpisnica Energetske povelje.

Na otvorenju se pozdravnim govorom nazočnima obratio Visko Haladić, zamjenik župana i predstavio različite EE projekte Županije te Irena Dubravec, načelnica Odjela za racionalno gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost u neposrednoj potrošnji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Voditelj EE tima Splitsko – dalmatinske županije Ranko Vujčić najavio je kako od rujna kreće sustavno praćenje potrošnje i unos podataka o 301 objektu u ISGE. Doc. dr. sc. Sandro Nižetić, voditelj projekata EE u zgradarstvu za područje Dalmacije, obrazložio je ulogu Županije u gospodarenju energijom, ali i edukaciji te pozvao  građane da dođu u EE info galeriju, prouče edukativne plakate, uzmu informativno-edukativne brošure i informiraju se o SGE aktivnostima Županije.

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energija za proizvodnju i pakiranje te metan koji nastaje na odlagalištima otpada doprinose emisiji stakleničkih plinova u atmosferu, stoga sortirajte otpad, odlažite ga na predviđena odlagališta i kupujte veća pakiranja proizvoda.