Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionica o EE i OIE održana za učenike OŠ Rogoznica

Radionica o EE i OIE održana za učenike OŠ Rogoznica

Danas je u OŠ Rogoznica održana edukacijska radionica o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije za 30-tak učenika viših razreda. U školi djeluje Eko grupa koja provodi aktivnosti gospodarenja energijom i recikliranja te prikupljanja štetnog otpada, poput starih baterija, tako da su učenici sa velikim zanimanjem prihvatili nova znanja o energetskoj efikasnosti i korištenju obnovljivih izvora energije.

Učenici su bili aktivni na radionici, izmjenjivali su iskustva, ali i naučili nešto novo. Prihvatili su inicijativu da prenose znanje o energiji i zaštiti okoliša kako bi naš planet biti čistiji za buduće naraštaje. 

Cilj ovih radionica je uključivanje mlađih naraštaja u brigu za okolišem i racionalnim korištenjem energije. Radionicu je održala regionalna koordinatorica SGE projekta, Jelena Atlić McColgan.

Školskoj knjižnici uručeni su primjerci brošura 200 EE savjeta i Prihvatite izazov težak 1 tonu, koje će se koristiti za proširivanje redovitih razrednih aktivnosti u školi. 

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Nemojte spremati u hladnjake i ledenice vruća ili topla jela. Prije nego toplu hranu namjeravate zalediti, ohladite je na sobnoj temperaturi, zatim u hladnjaku, pa tek onda spremite u ledenicu.