Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Šesti razredi OŠ Šime Budinića četvrti put u EE info centru u Zadru

Šesti razredi OŠ Šime Budinića četvrti put u EE info centru u Zadru

Info centar energetske efikasnosti danas su po četvrti put posjetili učenici šestih razreda OŠ Šime Budinić. 

Nakon pozitivnih dojmova učenika i nastavnika OŠ Šime Budinić nastavno na tri posjeta, na  isti način su se željeli uključiti i ostali učenici šestih razreda.     

U četvrtom ciklusu posjete za više od 50 učenika i dvije nastavnice uvodno se s učenicima interaktivno porazgovaralo o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije te su im prikazani prigodni animirani filmovi.

Po završetku uvodnog dijela učenici su obišli Centar i vidjeli primjere ispravno izolirane kuće, solarnih sustava, fluorokompaktne i LED žarulje koje napaja sunčeva energija, punionicu električnih automobila i dr.   

Učenici su pokazali odlično predznanje i veliki interes za izložbene materijale te su obećali da će se u Centar vratiti sa svojim roditeljima. Također, učenici su rekli da će od sada primjenjivati savjete koje su naučili o uštedi vode i energije.

 

 

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Da bi se toplina proizvedena u kotlu iskoristila, izmjenjivači topline trebali bi biti čisti od kamenca. Čak i tanak sloj kamenca smanjuje prolaz topline te aparat radi manje efikasno.