Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Tehničkom muzeju donirane publikacije EE projekta

Tehničkom muzeju donirane publikacije EE projekta

Tehničkom muzeju danas su donirane sve stručne publikacije i brošure razvijene kroz osam godina provedbe projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekta). Publikacije je ravnateljici Tehničkog muzeja Markiti Franulić svečano uručio Goran Čačić, nacionalni voditelj EE projekta. 

Tom prilikom najavljeno je i otvaranje novog odjela i infocentra muzeja pod nazivom Obnovljivi izvori i energetska učinkovitost u sklopu kojeg će posjetiteljima biti predstavljena zbirka stručne i popularne literature o navedenim temama.  „Namjena zbirke je korištenje u edukacijskim, stručnim i znanstvenopopularnim programima koji će se ostvarivati unutar interaktivne zone novog muzejskog postava. Iznimno nam je drago zbog suradnje s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj odnosno EE projektom na izgradnji ove zbirke. Donirana zbirka knjiga, stručnih publikacija i brošura o energetskoj učinkovitosti zasigurno će obogatiti iskustvo naših korisnika u smislu informiranja, obrazovanja i podizanja razine svijesti o energiji i okolišu u svezi s održivim razvojem.“ zaključila je Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja.

Goran Čačić, nacionalni voditelj EE projekta pojasnio je kako je osmogodišnji rad UNDP-ovih stručnjaka na povećanju energetske efikasnosti u Hrvatskoj rezultirao velikim energetskim i financijskim uštedama, ali i impresivnom bazom znanja. „Osim uvođenja koncepta sustavnog gospodarenja energijom u javni sektor, EE projekt imao je za cilj i informirati i educirati javnost, kako bi potaknuo primjenu energetski efikasnih mjera kao i sustava za iskorištavanje obnovljivih izvora energije. Među publikacijama našeg projekta mogu se pronaći razni stručni priručnici, brošure za građane sa savjetima za primjenu energetski efikasnih mjera u domu ili uredu pa čak i animirani film Misli na sutra namijenjen najmlađim uzrastima. Zadovoljstvo nam je što smo uz knjižnice svih hrvatskih sveučilišta suradnju ostvarili i s Tehničkim muzejom te na taj način omogućili građanima još jedno mjesto za kvalitetno informiranje o energetskoj efikasnosti, uz postojeće 123 EE info točke diljem Hrvatske.“

/assets/images/post/1182/list/thumb/Donacija Teh muzeju_v1.JPG

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Na stubišta i ulaze u kuću ugradite vremenski regulator rasvjete, koji će nakon uključivanja i isteka određenog vremenskog razdoblja rasvjetu isključiti.