Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Senju održan info-edu sat o EE i OiE

U Senju održan info-edu sat o EE i OiE

Danas su učenici šestih razreda OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića u Senju sudjelovali na radionici o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Radionicu, kojoj je nazočilo 46 učenika i njihovih nastavnika, održala je voditeljica regionalne provedbe EE projekta Jelena Atlić McColgan.

Učenici su aktivno sudjelovali u raspravi, pokazali zanimanje za predstavljenu temu i naučili neke nove korisne savjete o uštedi energije. Cilj EE radionica je uključivanje mlađih naraštaja u brigu o okolišu i osvještavanje o važnosti racionalnog korištenja energije. Dotakli smo se tema o energetskoj efikasnosti, neobnovljivim izvorima energije i štetnosti korištenja iste, obnovljivim izvorima energije, recikliranju i ispravnom odlaganju otpada i zaštiti okoliša. Na radionici su također predstavljene slabosti, ali i prednosti Republike Hrvatske za postizanje bolje energetske efikasnosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Školskoj knjižnici su donirani primjerci brošure 200 EE savjeta.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Uštede koje je moguće ostvariti korištenjem energetski efikasnih kućanskih aparata ovise o učestalosti uporabe aparata, a kreću se od 100-200 kn godišnje.