Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Zadru održana konferencija Nove energetske oznake kućanskih uređaja

U Zadru održana konferencija _Nove energetske oznake kućanskih uređaja_

U Velikoj vijećnici Grada Zadra danas je održana konferencija Nove energetske oznake kućanskih uređaja na kojoj je predstavljen projekt Come On Labels, kao i projekti energetske učinkovitosti u gradu Zadru te njihovo sufinanciranje.  Na konferenciji je sudjelovalo 45 sudionika, predstavnika iz područja izvršne i zakonodavne vlasti, obrazovnih institucija, trgovaca kućanskih uređaja, organizacija civilnog društva i građana.

Prisutni su ovom prilikom imali mogućnost saznati više o energetskim oznakama za kućanske uređaje te o mogućnostima uštede energije i provedbi mjera energetske učinkovitosti u domovima, ali i u Gradu. U sklopu Konferencije, tehnička asistentica na SGE projektu Marina Zubčić predstavila je ciljeve SGE projekta, rezultate projekta i EE info točke za građane. Prisutni su pozvani da se dodatno dođu informirati u EE info centar Zadarske županije, te im je najavljen Tjedan energetske učinkovitosti u gradu Zadru koji će se održati u travnju 2013. 

Konferencija je organizirana u sklopu projekta Come On Labels, EU projekta Programa inteligentne energije za Europu (IEE) kojeg u Hrvatskoj provodi tvrtka ELMA KURTALJ d.o.o.

 

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pri kupnji novih kućanskih uređaja, vodite računa o tome da uređaji kapacitetom budu prilagođeni stvarnim potrebama vašeg kućanstva.