Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Zadru otvoreni Solarni edukacijski centar i EE info centar Zadarske županije

 U Zadru otvoreni _Solarni edukacijski centar_ i EE info centar Zadarske županije

Zadarska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) danas su svečano otvorili Solarni edukacijski centar i Info centar za energetsku efikasnost Zadarske županije. EE info centar šesti je centar toga tipa u RH pa stoga i ovdje građani mogu besplatno dobiti korisne informacije o tome kako mogu uštedjeti novac koristeći solarnu energiju i druge energetski učinkovite tehnologije. Centri su otvoreni za građanstvo utorkom, srijedom i četvrtkom od 11-14 sati (EE info centar) i od 16-19 sati (SEC) na adresi Put Murvice bb, ili po prethodnom dogovoru na broj 023/211-148.

„Postojanje ova dva centra na jednom mjestu  dobar je primjer kako UNDP radi na promicanju zelene ekonomije, ne samo promičući učinkovitije korištenje energije i boreći se protiv klimatskih promjena – već i podržavajući brzo-rastuće industrije poput solarne energije koja može potaknuti stvaranje novih „zelenih poslova,“ rekla je koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Republici Hrvatskoj, Louisa Vinton.

EE info centar opremljen je modernom tehnologijom za energetsku efikasnost zahvaljujući UNDP-ovoj dugogodišnjoj suradnji s nizom tvrtki partnera. Na kraju službenog dijela programa, Vinton je uručila zahvalnice predstavnicima tvrtki partnera Info centra za energetsku efikasnost: Bosch, Centrometal, Danfoss, Internorm, Knauf Insulation, Rockwool, Schiedel, Tondach, Vaillant, Velux, Viessman, Wienerberger i Žepoh. 

/assets/images/post/568/list/thumb/SEC i EE IC Zd zupanije.JPG

EE info centar jedan je od 96 raznovrsnih informativnih točaka koje je UNDP uspostavio u Hrvatskoj s ciljem pružanja savjeta o energetskoj efikasnosti građanima. Njegov interijer dizajniran je tako da simulira tipično domaćinstvo sa energetski efikasnim uređajima, efikasnim sistemima grijanja i hlađenja, solarnim sustavima, građevinskom izolacijom i energetski efikasnim prozorima. Takav postav građanima daje mogućnost da vizualiziraju energetski učinkovite proizvode te dobiju detaljne specifikacije i informacije o njihovoj prodaji, a imaju  i mogućnost dobivanja besplatnih savjeta od strane energetskih savjetnika o najboljim rješenjima temeljenim na njihovim individualnim potrebama. 

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Morate li računalo ostaviti uključeno, isključite monitor jer on troši više od pola energije cijelog sustava.