Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured u akciji u KBC „Sestre milosrdnice“

_Zeleni ured_ u akciji u KBC „Sestre milosrdnice“

Motivacijske radionice Zelenog ureda održavaju se već dva i pol mjeseca za djelatnike Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“, Vinogradska cesta 29. S održavanjem radionica Zelenog ureda u KBCSM-u započelo se 15. rujna, s ciljem da medicinsko osoblje i svi djelatnici unutar bolničkih prostorija započnu s energetski efikasnim ponašanjem. Do sada je u KBCSM-u održano 28 radionica na kojima je sudjelovalo 898 djelatnika. Obzirom da se u bolnicama troši mnogo energije, uštede su moguće primjenom već i besplatnih EE mjera.

Upravo je na besplatnim EE mjerama do sada ostvareno 4,1 mil. kuna na lokaciji Vinogradska 29. Ovakav rezultat dobar je motiv svim djelatnicima za postizanje novih ušteda svojim energetski efikasnim ponašanjem. Očekuju nas još brojne radionice na lokaciji Vinogradska zbog velikog broj djelatnika. Sudionici radionica su pokazali veliki interes za provođenje mjera energetske efikasnosti, a posebno su se razveselili platnenim vrećicama za kupovinu. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stand by funkcija kućanskih uređaja također troši energiju. Primjerice, TV uređaj u stand by načinu rada troši i do 24% energije u odnosu kad je uključen.