Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured već dva mjeseca u KBC Sestre milosrdnice

_Zeleni ured_ već dva mjeseca u KBC _Sestre milosrdnice_

Motivacijske radionice Zelenog ureda održavaju se već dva mjeseca za  djelatnike Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29. S održavanjem radionica Zelenog ureda u KBCSM-u započelo se sredinom rujna s ciljem da medicinsko osoblje i svi djelatnici unutar bolničkih prostorija započnu s energetski efikasnim ponašanjem.

Do sada je u KBCSM-u održano 20 radionica na kojima je sudjelovalo 703 djelatnika. Obzirom da se u bolnicama troši mnogo energije, uštede su moguće primjenom već i besplatnih EE mjera.

Upravo je na besplatnim EE mjerama do sada ostvareno 4,1 mil. kuna ušteda na lokaciji Vinogradska 29. Ovakav rezultat dobar je motiv svim djelatnicima za postizanje novih ušteda svojim energetski efikasnim ponašanjem.

Pred nama su još brojne radionice na lokaciji Vinogradska obzirom na veliki broj djelatnika. Sudionici radionica su pokazali veliki interes za provođenje mjera energetske efikasnosti, a posebno su se razveselili platnenim vrećicama za kupovinu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite električne grijače za vodu i to one s automatskim isključivanjem, jer je zagrijavanje vode brže i učinkovitije od zagrijavanja u posudi na električnom štednjaku.