Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Zelena EE knjižnica otvorena u Križevcima

Zelena EE knjižnica otvorena u Križevcima

Križevci, 12. ožujka 2013.

U Križevcima je danas svečano otvorena Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK), postavljena u Gradskoj knjižnici Franjo Marković, na adresi A. G. Matoša 4. Prilikom svečanog otvorenja, prisutnima su se pozdravnim govorima obratili ravnateljica knjižnice Marjana Janeš-Žulj, križevački gradonačelnik Branko Hrg, te Mladen Antolić, koordinator SGE projekta.

više
Split dobio _Zelenu knjižnicu energetske efikasnosti_

Split dobio Zelenu knjižnicu energetske efikasnosti

Split, 5. ožujka 2013.

Nakon Zagreba i Osijeka, i Split je danas dobio svoju Zelenu knjižnicu energetske efikasnosti (ZeeK). Splitska Zeek nalazi se na 2. katu sjeverne zgrade splitske Sveučilišne knjižnice, a danas su je svečano otvorili ravnatelj knjižnice Petar Krolo i Louisa Vinton, stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj i koordinatorica UN-a.

više
_Misli na sutra_ za učenike OŠ Braće Radić u Pridragi

Misli na sutra za učenike OŠ Braće Radić u Pridragi

Pridraga, 26. veljače 2013.

U OŠ Braće Radić u Pridragi danas je za učenike nižih razreda održan info-edu školski sat Misli na sutra. Nakon uvodnih riječi o energiji i zašto je važno racionalno je koristiti, učenicima je prikazan animirani film Misli na sutra te je uslijedio interaktivni dio sata koji je vodila tehnička asistentica na SGE projektu Marina Zubčić. 

više
ZeeK otvorena u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

ZeeK otvorena u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

Osijek, 19. veljače 2013.

Građanima te stručnjacima s područja tehničkih znanosti grada Osijeka, danas je predstavljena Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK) koja na jednom mjestu obuhvaća sve stručne publikacije i brošure EE projekta. ZeeK se nalazi u osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici, smještena u Austrijskoj čitaonici na 1. katu.

više
Zeleni ured stigao u OŠ A. Starčević iz Lepoglave

Zeleni ured stigao u OŠ A. Starčević iz Lepoglave

Lepoglava, 1. veljače 2013.

Za 44 djelatnika OŠ Ante Starčević iz Lepoglave danas je održana motivacijska radionica Zelenog uredaNa radionici su uz djelatnike škole sudjelovali i ravnatelj Ratko Tomić te voditeljica Zelenog ureda Valerija Večei–Funda, koji su prethodno zajedno sa školskim domarom sudjelovali i na Tečaju za energetske savjetnike

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom starog kotla na lož ulje kondenzacijskim kotlom na prirodni plin moguće je uštedjeti na troškovima i do 73%, dok je povrat investicije moguć u roku 3 godine.