Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održan 3. od 50 planiranih tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Održan 3. od 50 planiranih tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Zagreb, 15. lipnja 2011.

Danas je u Zagrebu održan treći od pedeset planiranih tečajeva za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE I. Tečajevi su namijenjeni osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja, odnosno budućih korisnika i energetskih menadžera za samostalno korištenje ISGE računalnog programa i kontinuirano praćenje potrošnje energenata.

više
Održano 15 radionica _Zelenog ureda_ za djelatnike Specijalne bolnice

Održano 15 radionica Zelenog ureda za djelatnike Specijalne bolnice

Varaždinske Toplice, 15. lipnja 2011.

Motivacijske radionice Zelenog ureda konačno su stigle i u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Djelatnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju - Varaždinske Toplice prvi su imali priliku ispred MZSS-a sudjelovati na radionicama Zelenog ureda koje potiču i pozivaju na energetski efikasno ponašanje. 

više
Radionica EE u zgradarstvu u Tehničkoj školi za strojarstvo i mehanotroniku

Radionica EE u zgradarstvu u Tehničkoj školi za strojarstvo i mehanotroniku

Split, 14. lipnja 2011.

U Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku danas je održana edukacijska radionica Energetska efikasnost u zgradarstvu na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Splita, Tehničke škole te Programa Ujedinjenih naroda za razvoj. Glavni cilj radionice bio je informirati o SGE projektu, aktivnostima i rezultatima provođenja projekta u Gradu Splitu te o energetskoj efikasnosti i energetski efikasnim proizvodima i sustavima, odnosno mogućnostima ušteda u kućanstvu. 

više
Radionica o registru javnih objekata u Ličko – senjskoj županiji

Radionica o registru javnih objekata u Ličko – senjskoj županiji

Gospić, 13. lipnja 2011.

U zgradi Ličko-senjske županije održala se radionica o osnivanju Registra javnih objekata u vlasništvu Županije za sve ravnatelje i tehničko osoblje tih zgrada. Voditeljica projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, predstavila je Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama te korake i očekivane rezultate uspješno provedenog projekta. 

više
Prvi od 50 tečajeva za osnovno korištenje ISGE-a

Prvi od 50 tečajeva za osnovno korištenje ISGE-a

Zagreb, 13. lipnja 2011.

Danas je u Zagrebu održan prvi od pedeset planiranih tečajeva za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE I. Tečajevi su namijenjeni osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja, odnosno budućih korisnika i energetskih menadžera za samostalno korištenje ISGE računalnog programa i kontinuirano praćenje potrošnje energenata. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Preporučena debljina toplinske izolacije na kosom krovu je od 16 do 20 cm. Izolaciju je potrebno postaviti u dva sloja - jedan sloj između rogova, a drugi sloj ispod rogova, kako bi se spriječili toplinski mostovi.