Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Suradnici SGE projekta na radionici o lokalnim EE aktivnostima u Zadru

Suradnici SGE projekta na radionici o lokalnim EE aktivnostima u Zadru

Zadar, 14. ožujka 2012.

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) je u sklopu projekta ENCRO u Zadru održalo radionicu na temu Lokalne aktivnosti za uštedu energije i energetsku učinkovitost. SGE suradnici zaduženi za područje Sjeverne Dalmacije i Like sudjelovali su na radionici predstavljajući aktivnosti SGE projekta. Predstavljene su sve EE info točke sa područja te je najavljen EE info tjedan Grada Zadra koji će se održati od 20. do 24. ožujka.  

više
_Misli na sutra_ za niže razrede šibenske OŠ Fausta Vrančića

Misli na sutra za niže razrede šibenske OŠ Fausta Vrančića

Šibenik, 7. ožujka 2012.

Za učenike nižih razreda OŠ Fausta Vrančića u Šibeniku danas je održan info-edu školski sat Misli na sutra. Više od 35 učenika sa zanimanjem je pratilo priču o tati Gašparu i njegovoj obitelji koja zna kako racionalno koristiti energiju te njihovom susjedu Trošimiru koji pak ne zna racionalno koristiti energiju. Nakon projekcije filma razvila se diskusija u kojoj se vidjelo njihovo znanje o mjerama energetske efikasnosti koje primjenjuju kod kuće, ali i o obnovljivim izvorima energije i njenim prednostima. 

više
U Varaždinu održan stručni skup iz područja obnovljivih izvora energije

U Varaždinu održan stručni skup iz područja obnovljivih izvora energije

Varaždin, 7. ožujka 2012.

Danas je u sklopu stručnog skupa iz područja obnovljivih izvora energije održanom u Edukacijskom centru obnovljive energije u Elektrostrojarskoj školi, Mladen Antolić, koordinator SGE projekta za Sjeverozapadnu Hrvatsku, uručio Zelenu povelju županu Varaždinske županije Predragu Štromaru. Povelja je uručena nastavno na potpisivanje sporazuma o uvođenju koncepta Zelenog ureda u osnovne i srednje škole Varaždinske županije. Također, uručene su i diplome polaznicima Tečaja za energetske savjetnike .

više
U OŠ Vodice održana radionica o EE i OIE

U OŠ Vodice održana radionica o EE i OIE

Vodice, 7. ožujka 2012.

Danas su OŠ Vodice posjetili regionalni predstavnici SGE projekta iz Zadra te pritom za 22 učenika šestog razreda održali radionicu Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. Učenici su aktivno sudjelovali u radionici potaknuti razmišljanjima o energiji i njenom racionalnom korištenju te o upotrebi alternativnih izvora u svrhu rješavanja problema stakleničkih plinova. Škola je dobila primjerke brošura 200 EE savjeta i Izazov težak jednu tonu.

više
Otvoren EE Info pult u Zagrebačkom holdingu

Otvoren EE Info pult u Zagrebačkom holdingu

Zagreb, 6. ožujka 2012.

U prostoru Centra za korisnike Zagrebačkog holdinga, u ulici grada Vukovara 4, otvoren je EE info pult namijenjen informiranju građana o energetskoj efikasnosti i energetski efikasnim proizvodima koji se mogu primijeniti u kućanstvu. EE info pult sadrži besplatne brošure Izazov težak 1 tonu i 200 EE savjeta sa savjetima primjenjivima u vlastitom kućanstvu, koji opisuju kako efikasnije koristiti energiju, živjeti kvalitetnije i plaćati manje.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom instalacije novog spremnika tople vode, smjestite ga što bliže mjestu potrošnje, kako bi se smanjili toplinski gubitci kroz cijevi.