Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Učenici iz Bibinja posjetili EE info centar Zadarske županije

Učenici iz Bibinja posjetili EE info centar Zadarske županije

Zadar, 23. veljače 2012.

EE info centar Zadarske županije, u sklopu Solarnog edukacijskog centra u Zadru, posjetili su učenici šestog razreda OŠ Stjepana Radića iz Bibinja. Za više od 20 učenika, održana je radionica “Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije”, a učenici su pripremili literarne sastave na temu energije, koji će biti dio izložbe koja se postavlja u Centru. 

više
Predstavljanje detaljne investicijske studije bioplinskog postrojenja u Kaznionici u Valturi

Predstavljanje detaljne investicijske studije bioplinskog postrojenja u Kaznionici u Valturi

Valtura, 23. veljače 2012.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red - HIO održana je prezentacija detaljne investicijske studije bioplinskog postrojenja u Kaznionici u Valturi, jedinoj kaznionici otvorenog tipa u Hrvatskoj. U svojim pozdravnim govorima iskazali su podršku provođenju mjera energetske učinkovitosti kao i veliko zanimanje za izrađenu studiju, nakon čega je sudionicima prikazan kratki dokumentarni film o programu Vlade RH Dovesti svoju kuću u red.

više
_Misli na sutra_ u OŠ Stjepana Radića u Bibinju

Misli na sutra u OŠ Stjepana Radića u Bibinju

Bibinje, 23. veljače 2012.

SGE tim za područje Sjeverne Dalmacije posjetio je OŠ Stjepana Radića u Bibinju te je za školarce nižih razreda održan je info-edu sat Misli na sutra. Nakon projekcije animiranog filma, djeca su nabrojala mjere energetske efikasnosti koje primjenjuju kod kuće, ali su pokazali i svoju upoznatost sa obnovljivim izvorima energije i njenim prednostima. Kući su ponijeli brošure 200 EE savjeta i Prihvatite izazov težak 1tonu CO2, koje će predstaviti roditeljima kao ovomjesečnu lektiru.

više
 Tečaj za energetske savjetnike u Varaždinskoj županiji

Tečaj za energetske savjetnike u Varaždinskoj županiji

Varaždin, 22. veljače 2012.

U sklopu SGE projekta, provodit će se drugi ciklus edukacije za energetske savjetnike, pri čemu se planira educirati novih 26 djelatnika varaždinskih osnovnih škola, što će zajedno s polaznicima prvog tečaja održanog u siječnju u konačnici predstavljati gotovo 60 educiranih energetskih savjetnika iz varaždinskih osnovnih i srednjih škola.

više
Održane dvije motivacijske radionice _Zelenog ureda_ u Gradskoj upravi Grada Šibenika

Održane dvije motivacijske radionice Zelenog ureda u Gradskoj upravi Grada Šibenika

Šibenik, 22. veljače 2012.

U Gradskoj knjižnici u Šibeniku danas su održane dvije motivacijske radionice Zeleni ured za zaposlenike Gradske uprave u Šibeniku. Kroz ove radionice nastoje se predstaviti aktivnosti sustavnog gospodarenja energijom na radnom mjestu i principi zelene javne nabave. Ukupno je educirano 20 zaposlenika.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradnjom dizalice topline, trošit ćete do 4 puta manje el. energije nego korištenjem radijatora. Isti uređaj moguće je koristiti i ljeti za hlađenje.