Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Omišu otvoreni EE Info ured i galerija za građanstvo

U Omišu otvoreni EE Info ured i galerija za građanstvo

Omiš, 7. lipnja 2011.

U Narodnoj knjižnici Omiš danas su otvorene EE info točke namijenjene informiranju i educiranju građana Omiša o energetskoj efikasnosti. EE info ured i EE info galerija nalaze se u prostorijama Upravnog odjela za komunalno stambenu djelatnost, zaštitu okoliša i uređenje prostora Grada Omiša, na adresi Četvrt Žarka Dražojevića bb, 1. kat.  

više
Održana druga radionica za registar objekata Dubrovačko-neretvanske županije

Održana druga radionica za registar objekata Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovnik, 6. lipnja 2011.

U Dubrovniku je danas održana druga radionica za registar objekata Dubrovačke-neretvanske županije. Na radionici je sudjelovalo 16 predstavnika obrazovnih i zdravstvenih institucija, a pozdravnim govorom ju je otvorio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić. U sklopu radionice održan je i sastanak predstavnika SGE projekta i Županije na kojem je dogovoreno otvaranje EE info galerije i EE info ureda za građane tijekom rujna.

više
_Misli na sutra_ za niže razrede OŠ Vežica u Rijeci

Misli na sutra za niže razrede OŠ Vežica u Rijeci

Rijeka, 3. lipnja 2011.

Učenici nižih razreda Osnovne škole Vežica u Rijeci sudjelovali su u edukativnom školskom satu Misli na sutra. Ukupno su održana četiri EE školska sata. Djeca su podijeljena u grupe po dva razreda i prikazan im je crtić u kojem tata Gašpar podučava o energetskoj efikasnosti. Kao i u svim školama do sada, djeca izvrsno reagiraju na crtić i vrlo dobro pamte mjere energetske efikasnosti koje mogu i sami primjeniti.

više
ISGE radionica za EE timove Staroga Grada i Hvara

ISGE radionica za EE timove Staroga Grada i Hvara

Stari Grad, 2. lipnja 2011.

Danas je u informatičkim prostorijama u Gradu Starome Gradu održana ISGE radionica za članove EE tima gradova Staroga Grada i Hvara.  Uvodno o ISGE sustavu govorio je doc.dr.sc. Sandro Nižetić, koordinator na projektu EE u zgradarstvu za područje Dalmacije. Ivan Jurčević, voditelj tima na SGE projektu za područje Dalmacije, održao je praktičnu demonstraciju ISGE sustava. Za 13. lipnja najavljene su ISGE radionice za krajnje korisnike objekata gradova Staroga Grada i Hvara. 

više
U Splitu održana radionica o analizi i interpretaciji podataka potrošnje energije

U Splitu održana radionica o analizi i interpretaciji podataka potrošnje energije

Split, 1. lipnja 2011.

U Splitu je danas održana radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije za članove EE tima grada Splita, Solina i Staroga Grada. Na radionici je sudjelovalo 8 osoba, a održao ju je Marko Capek, asistent na projektu za Informacijski sustav za gospodarenje energijom - ISGE. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ljeti u instalacije centralnog grijanja može ući zrak koji s početkom sezone grijanja može smanjiti kapacitet vašeg sustava, stoga je nužno redovito odzračivati radijatore i cijelu instalaciju.