Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana regionalna radionica _Zeleni ured_ u Šibensko-kninskoj županiji

Održana regionalna radionica Zeleni ured u Šibensko-kninskoj županiji

Šibenik, 21. veljače 2012.

U Gradskoj knjižnici u Šibeniku danas je održana regionalna radionica Zeleni ured kojoj su prisustvovali pročelnici Šibensko-kninske županije i lokalnih samouprava iz županije. Radionicom koja se provodi u sklopu SGE projekta, nastoje se predstaviti aktivnosti sustavnog gospodarenja energijom na radnom mjestu te principi zelene javne nabave.

više
EE projekt sudjelovao na DOOR radionici u Osijeku

EE projekt sudjelovao na DOOR radionici u Osijeku

Osijek, 15. veljače 2012.

Društvo za oblikovanje održivog razvoja DOOR je u sklopu projekta ENCRO, održalo radionicu na temu Lokalne aktivnosti za uštedu energije i energetsku učinkovitost. SGE suradnici zaduženi za Slavoniju, Goran Pichler i Mia Dragović održali su predavanja kroz koja su predstavili sve promotivne materijale EE projekta koji služe za edukaciju građana i stručnjaka čije su aktivnosti vezane uz energetsku efikasnost.

više
Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja podržava suradnju s UNDP-om

Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja podržava suradnju s UNDP-om

Zagreb, 15. veljače 2012.

Na radnom sastanku novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima provedbe programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red i projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama te je dogovorena daljnja suradnja na svim aktivnostima. 

više
250 djelatnika Zrinjevca educirano o _Zelenom uredu_

250 djelatnika Zrinjevca educirano o Zelenom uredu

Zagreb, 13. i 14. veljače 2012.

U tvrtki Zrinjevac, podružnici Zagrebačkog holdinga, na lokaciji Remetinečka, održane su ukupno četiri radionice Zelenog ureda tijekom veljače. Radionice se održavaju u sklopu edukacijskih aktivnosti i provedbe SGE projekta u Zagrebačkom holdingu. 

više
Novi ministar obrane podržava nastavak suradnje s UNDP-om

Novi ministar obrane podržava nastavak suradnje s UNDP-om

Zagreb, 8. veljače 2012.

Na radnom sastanku novi ministar obrane Ante Kotromanović i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima provedbe programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Da bi se toplina proizvedena u kotlu iskoristila, izmjenjivači topline trebali bi biti čisti od kamenca. Čak i tanak sloj kamenca smanjuje prolaz topline te aparat radi manje efikasno.