Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Uručen prvi EE paket za nove pazinske bračne parove

Uručen prvi EE paket za nove pazinske bračne parove

Pazin, 3. veljače 2012.

Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić, danas je, novom bračnom paru Marini i Eriku Dobrili, uručio prvi EE paket koji sadrži osam štednih žarulja, led ručnu lampu te edukativne brošure Prihvatite izazov težak 1 tonu i 200 EE savjeta te time najavio novi vlastiti projekt Grada Pazina koji će provoditi u sklopu provedbe SGE projekta.

više
Potpisano _Pismo namjere_ o uvođenju zelenog poslovanja u škole varaždinske županije

Potpisano Pismo namjere o uvođenju zelenog poslovanja u škole varaždinske županije

Varaždin, 3. veljače 2012.

Danas je u Varaždinu potpisano Pismo namjere između UNDP Hrvatska - projekta Poticanje energetske efikasnosti, i Varaždinske županije za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije. Pismo namjere su potpisali stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. 

više
Promotivno mjerenje zrakonepropusnosti pasivne kuće u Varaždinu

Promotivno mjerenje zrakonepropusnosti pasivne kuće u Varaždinu

Varaždin, 2. veljače 2012.

U sklopu promotivnih aktivnosti, stručnjaci UNDP-a obavili su informativna mjerenja zrakonepropusnosti na pasivnoj kući u Varaždinu te izvršili popratna informativna mjerenja termografijom i ostalim uređajima kako bi se dobila kompletna slika stanja objekta građenog po pasivnim standardima. Specijalnim Blower door uređajem, ispitana je zrakonepropusnost ovojnice objekta, a rezultati su pokazali veliku preciznost pri izvedbi projekta.

više
Učenici OŠ Mladost na edukaciji u EE Info centru Osijek

Učenici OŠ Mladost na edukaciji u EE Info centru Osijek

Osijek, 31. siječnja 2012.

Danas je u EE Info centru Osijek održano predavanje za 60 učenika šestih razreda OŠ Mladost iz Osijeka. Učenici su saznali o EE, OIE, principima pasivne gradnje i korisnim aktivnim mjerama kako i sami mogu smanjiti potrošnju energije u svojim školama i domovima. Osim savjeta i predavanja, učenici su imali priliku vidjeti pasivnu gradnju u praksi te igračke na obnovljive izvore, poput autića na hidolizu i mini vjetrenjače na solarni pogon.

više
Radionica o peletima pobudila velik interes u Sisku

Radionica o peletima pobudila velik interes u Sisku

Sisak, 30. siječnja 2012.

U Sisku je danas održana stručna tematska radionica Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije. Još jedna u nizu radionica u organizaciji EE tima Grada Siska, pobudila je velik interes Siščana i prostor Gradske vijećnice ispunila do posljednjeg mjesta. Cilj radionice bio je informirati zainteresirane građane o mogućnostima i prednostima korištenja peleta u sustavima grijanja kao i primjeni sunčanih sustava za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Grijete li potrošnu toplu vodu električnim bojlerom, namjestite ga na ekonomični rad - to podrazumijeva da se održava temperatura vode između 55 i 60°C.