Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije

Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije

Sisak, 30. siječnja 2012.

Grad Sisak će održati stručnu tematsku radionicu Grijanje na pelete uz potporu sunčeve energije, 30. siječnja 2012., u prostoru Gradske vijećnice s početkom u 10 sati. Cilj radionice je informiranje zainteresiranih građana o mogućnostima i prednostima korištenja peleta u sustavima grijanja kao i primjena solarnih sustava za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju. 

više
_Upali i uštedi_ - donacija štednih žarulja kućanstvima zadarske županije

Upali i uštedi - donacija štednih žarulja kućanstvima zadarske županije

Zadar, 20. siječnja 2012.

Pod sloganom Upali i uštedi Zadarska županija i UNDP Hrvatska će u sklopu poticanja energetske efikasnosti kućanstava donirati dvije štedne žarulje po kućanstvu. Fizičke osobe koje preuzimaju žarulje za svoje kućanstvo trebaju biti punoljetne i s prebivalištem na području Zadarske županije.

više
Osnovnoškolci u posjeti EE info centru zadarske županije

Osnovnoškolci u posjeti EE info centru zadarske županije

Zadar, 19. siječnja 2012.

Danas je u EE info centru zadarske županije, koji se nalazi u sklopu Solarnog edukacijskog centra u Zadru, premijerno održana radionica Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije za više razrede osnovnih škola.  Ovime se želi potaknuti razmišljanje mlađih naraštaja o energiji i njenom efikasnom korištenju te o upotrebi alternativnih izvora u svrhu rješavanja problema stakleničkih plinova. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Preporučena debljina toplinske izolacije na kosom krovu je od 16 do 20 cm. Izolaciju je potrebno postaviti u dva sloja - jedan sloj između rogova, a drugi sloj ispod rogova, kako bi se spriječili toplinski mostovi.