Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica o energetskom pregledu zgrada

Radionica o energetskom pregledu zgrada

Zagreb, 10. listopada 2007.

U Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva održana je radionica o energetskom pregledu zgrada. Na radionici su sudjelovali predstavnici 11 tvrtki iz Hrvatske koje će provoditi usluge energetskih ocjena zgrada za potrebe projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Cilj radionice je bio upoznati izvođače ocjena s željenim načinom provedbe energetske ocjene i pripreme pripadajućih izvještaja.

više
150 članica UN-a raspravlja o klimatskim promjenama

150 članica UN-a raspravlja o klimatskim promjenama

New York, 24. rujna 2007.

Predstavnici 150 zemalja svijeta, uključujući i predsjednike država i vlada više od 70 država danas će sudjelovati na posebnom skupu UN-a u New Yorku posvećenom klimatskim promjenama i zaštiti klime. Sastanak se organizira uoči konferencije na Baliju u sklopu koje bi trebali početi pregovori o budućem međunarodnom sporazumu o zaštiti klime koji bi trebao naslijediti Kyoto protokol koji istječe 2012. godine.

više
Tripartitni ugovor o financiranju edukativno-informativne kampanje

Tripartitni ugovor o financiranju edukativno-informativne kampanje

13. rujan 2007.

Potpisan je ugovor između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Programa Ujedinjenih Naroda za razvoj o financiranju edukativno informativne kampanje namijenjene širokoj hrvatskoj javnosti.

više
_Neugodna istina_ u Motovunu

Neugodna istina u Motovunu

24. srpnja 2007.

Danas je u Motovunu prikazan dobitnik ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca, film Neugodna istina (An Inconvenient Truth, 2006), redatelja Davisa Guggenheima. Kao uvod u film, UNDP je predstavio projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj i brošuru Izazov težak jednu tonu CO2, koja se i kao informativno/edukativni materijal dijelila posjetiteljima Motovuna. 

više
Održan stručni seminar _Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava_

Održan stručni seminar Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava

Zagreb, 12. lipnja 2007.; Rijeka 13. lipnja 2007. i Split 14. lipnja 2007.

U Zagrebu, Rijeci i Splitu u organizaciji Programa Ujedinjenih Naroda za razvoj (UNDP), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Veleposlanstva SAD-a, Društva za oblikovanje održivog razvoja, Hrvatske gospodarske komore te Razreda arhitekata Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu, održana su predavanja g. H. Jaya Encka na temu Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Centrifuga perilice rublja trebala bi imati barem 1000 okretaja u minuti. Odaberete li centrifugu na 1600 okretaja/min., moguće je uštedjeti i do 30% električne energije.