Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica _Korisni EE savjeti_ za nastavno osoblje OŠ Stanovi u Zadru

Radionica Korisni EE savjeti za nastavno osoblje OŠ Stanovi u Zadru

Zadar, 23. studenog 2011.

U OŠ Stanovi u Zadru danas je održana edukacijsko-motivacijska radionica Korisni EE savjeti o uštedi energije u zgradarstvu za nastavno osoblje ove obrazovne institucije. Prisutne je pozdravila voditeljica EE tima Zadar, Žana Klarić, koja je naglasila obveze javnog sektora u provođenju sustavnog gospodarenja energijom.

više
 Za građane Pazina otvoren EE info ured i postavljeni EE info panoi

Za građane Pazina otvoren EE info ured i postavljeni EE info panoi

Pazin, 21. studenog 2011.

Za građane Pazina, danas su na Trgu slobode svečano otvoreni EE info panoi te Info ured za energetsku efkasnost. Navedene EE info točke namijenjene su besplatnom informiranju i educiranju građana o energetskoj efikasnosti, a oformljene su u suradnji Grada Pazina i UNDP-a.

više
ZG holding razvija _Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom_

ZG holding razvija Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom

Zagreb, 16. studenog 2011.

U sklopu SGE projekta, Zagrebački holding d.o.o razvija Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom. Razlog pokretanja ovog programa jest činjenica da se do sada otpadom gospodarilo na razini podružnica te se nije imao uvid u cjelokupnu količinu nastalog otpada na razini Holdinga, kao ni uvid u vrste otpada. Gospodarenje otpadom dio je uvođenja Zelenog ureda u poslovanje ZG Holdinga.

više
Na EE info danu Splićanima predstavljene mogućnosti uštede energije

Na EE info danu Splićanima predstavljene mogućnosti uštede energije

Split, 29. listopada 2011.

Građanima Splita danas su na splitskoj Rivi u sklopu Info dana energetske efikasnosti (EE info dana) predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava. 

više
 Grad Gospić potpisao _Pismo namjere_ i aktivno se uključio u SGE projekt

Grad Gospić potpisao Pismo namjere i aktivno se uključio u SGE projekt

Gospić, 19. listopada 2011.

U prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću danas se održala svečanost potpisivanja Pisma namjere čime se Grad Gospić aktivno uključio u provođenje projekta Sustavnog gospodarenja energijom. Gradonačelnik Grada Gospića, Milan Kolić i koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, potpisali su Pismo namjere u kojem se navode aktivnosti provođenja SGE projekta. Također, ovom prigodom gradonačelniku je uručen primjerak Energetske povelje.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Korištenjem posebne ručice tuša s unutarnjom aeracijom i skraćivanjem prosječnog vremena tuširanja s 9 na 7 minuta, moguće je godišnje uštedjeti oko 40 000 l vode.