Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Energetska povelja i radionica o registru zgrada u Gradu Ninu

Nin, 18. veljače, 2010.

U Baroknoj kući u Ninu danas je održana uvodna radionica o SGE projektu te radionica o registru zgrada, namijenjena ravnateljima, domarima i tehničkom osoblju objekata u vlasništvu Grada Nina. U sklopu radionice predstavnica UNDP-a, Jelena Atlić McColgan, koordinatorica projekata EE u zgradarstvu, uručila je primjerak Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske, Daliji Pavlović zamjenici gradonačelnika Grada Nina. Na radionici je sudjelovalo desetak predstavnika objekata u vlasništvu Grada Nina.

više

Otvoren EE info ured i svečano uručena Energetska povelja u Karlovačkoj županiji

Karlovac, 17. veljače 2010.

U sjedištu karlovačke županije je svečano uručen primjerak Energetske povelje te službeno otvoren EE info ured Karlovačke županije. Županu Ivanu Vučiću, primjerak Energetske povelje uručio je predstavnik EE projekta Vladimir Kalinski.

više

Radionica za voditelje Zelenog ureda u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vukovar, 16. veljače 2010.

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj danas u Vukovaru, u Vukovarsko-srijemskoj županiji postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu VSŽ. Radionicu je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda.

više

HIO program u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Zagreb, 15. veljače, 2010.

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održana je prezentacija  programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red  za odgovorne osobe po kapetanijama. Prisustvovali su kapetani svih 12 kapetanija te ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda. Informirani su o potrebi sustavnog gospodarenja energijom u objektima kapetanija i ispostava te je dogovoren nastavak provede Programa. 

više

Radionica za voditelje Zelenog ureda u Osječko-baranjskoj županiji

Osijek, 15. veljače 2010.

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj danas u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu OBŽ. Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamijenite neefikasnu stolariju novom, energetski efikasnom - prozorima sa izo staklima i low e premazom ili zalijepite posebne folije za stakla, a oko prozora izolacijsku brtvenu traku te izolirajte kutije za rolete.