Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prezentacija SGE-a pročelnicima Grada Dubrovnika

Dubrovnik, 11. veljače 2010.

Danas je održano predstavljanje SGE projekta novoizabranim pročelnicima Grada Dubrovnika. U uvodu prezentacije dogradonačelnik Niko Šalja obratio se pročelnicima. Tom prilikom dogradonačelnik Šalja naglasio je da Grad Dubrovnik planira oformiti poseban odjel za energetsku efikasnost koji će se baviti pitanjima energetike i javne rasvjete u Gradu. Članovi tog odjela, ujedno i članovi tzv. EE tima, osiguravat će i provedbu aktivnosti u sklopu  SGE projekta.

više

Ministarstvo kulture - regionalne edukacijske radionice programa Dovesti svoj kuću u red

Zagreb, 5. veljače 2010.

Održana je prva u nizu regionalnih edukacijskih radionica za uspostavu registra objekata, kojom su obuhvaćene odgovorne osobe i tehničko osoblje djelatnosti u nadležnosti Ministarstva kulture, a time i svi objekti na području Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba. 

više

ISGE radionica u Starome Gradu na Hvaru

Stari Grad na Hvaru, 4. veljače 2010.

U gradu Starome Gradu na otoku Hvaru održana je ISGE edukacijska radionica te su dostavljeni materijali za EE info ured. Grad Stari Grad će uskoro otvoriti gradski EE info ured koji će dva puta tjedno davati savjete građanima o mjerama energetske efikasnosti u vlastitim kućanstvima. Na radionici su prisustvovale tehničke osobe ali i ravnatelji sedam objekata u vlasništvu Grada. 

više

Sisak - Smart city

Sisak, 1. veljače 2010.

U sklopu nove inicijative o transformacije grada Siska u tzv. Smart city, u Sisku je održan inicijalni sastanak o početku provedbe razvojnih infrastrukturnih projekata. Uz gradonačelnika Dinka Pintarića, na sastanku su sudjelovali predstavnici upravnih odjela Grada Siska te nacionalnog voditelja EE projekta. 

više
ISGE edukacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji

ISGE edukacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Split, 29. siječnja 2010.

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, održana je prva u nizu ISGE edukacijskih radionica vezanih uz tjedna očitanja potrošnje energenata. Ove radionice su namijenjene djelatnicima, odnosno tehničkom osoblju Splitsko- dalmatinske županije. Na prvoj radionici sudjelovao je 21 predstavnik prvenstveno obrazovnih institucija – osnovnih i srednjih škola te đačkih domova.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite regulator tlaka za kućne vodovodne instalacije. Regulacija tlaka je važna za preventivnu zaštitu cjevovoda od pojave puknuća, ali ima učinak i na manju potrošnju vode (od 5 do 15 %).