Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Ozlju otvorena EE Info galerija, EE Info ured i svečano uručena Energetska povelja

Ozalj, 27. siječnja 2010.

U prostorima Gradske uprave Grada Ozlja, Kurilovec 1, otvoreni su EE Info galerija i EE Info ured, čime je omogućeno građanima da dobiju savjete od stručne energetske savjetnice, Vesne Cvijak. EE Info ured će za upite građana biti otvoren svaki radni dan od 8 do 10 sati, na prvom katu. EE Info ured i EE info galerija dio su informativno-edukativne kampanje građana koja se provodi kao dio SGE projekta. 

više

EE Info ured i Energetska povelja u Čazmi

Čazma, 26. siječnja 2010.

U sklopu provedbe SGE projekta u Gradu Čazmi, danas je otvoren EE Info ured Grada Čazme. Tom prigodom Dinko Pirak, gradonačelnik Grada Čazme, primio je primjerak Energetske povelje od Mladena Antolića, voditelja projekata EE u zgradarstvu. 

više

SGE radionica o registru zgrada u Gradu Visu

Vis, 25. siječnja 2010.

U gradu Visu je u sklopu provedbe SGE projekta održana radionica o osnivanju registara zgrada koje su u vlasništvu Grada Visa. Na radionici je pojašnjena problematika prikupljanja podataka o zgradama te tjednog praćenja potrošnje energenata. Svi objekti u vlasništvu Grada Visa  uneseni su u ISGE informacijski sustav.  Također, uskoro se očekuje otvaranje gradskog EE Info ureda. Na radionici su sudjelovali ravnatelji objekata u vlasništvu Grada Visa.

više

ISGE radionica u Gradu Koprivnici

Koprivnica, 25. siječnja 2010.

U sklopu provedbe SGE projekta u Gradu Koprivnici, održana je ISGE radionica za tehničko osoblje zgrada u vlasništvu grada. Cilj radionice je objasniti i osposobiti polaznike da u ISGE samostalno upisuju podatke o potrošnji i mjesečne račune za objekte koje održavaju. Radionicu su održali Dominik Lazić i Marin Mastilica koji su članovi ISGE tima. Na radionici je sudjelovalo desetak osoba tehničke struke i voditelj EE ureda u Koprivnici Goran Bolšec.

više

Prezentacija SGE projekta u Dubrovniku

Dubrovnik, 20. siječnja 2010.

U vijećnici Dubrovačko-neretvanske županije, pred novoizabranim pročelnicima, održana je prezentacija SGE projekta. Prezentaciju je održala dr.sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red te je najavila konferenciju Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini koja će se održati u Dubrovniku od 6. do 8. travnja 2011.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Godišnje proizvodimo cca 367 kg otpada po stanovniku, od čega se 4 kg odnosi na električni i elektronički otpad.