Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Povodom _Svjetskog dana zaštite okoliša_ predstavljena brošura _Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2_

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša predstavljena brošura Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2

Zagreb, 4. lipnja 2007.

U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) na Ksaveru je povodom nadolazećeg Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja predstavljena brošura Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2.

više
Koprivnica se priključuje SGE projektu

Koprivnica se priključuje SGE projektu

Koprivnica, 29. svibnja 2007.

U Koprivnici je danas održana konferencija za medije na temu potpisivanja Pisma namjere između Grada Koprivnice i Programa za razvoj Ujedinjenih Naroda (UNDP) o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama

više
Splitsko-dalmatinska županija potpisala _Pismo namjere_

Splitsko-dalmatinska županija potpisala Pismo namjere

Split, 29. svibnja 2007.

U Splitu je danas potpisano Pismo namjere o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama na razini Splitsko-dalmatinske županije.

više
Najava: stručni seminar _Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava_

Najava: stručni seminar Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava

15. svibnja 2007.

Program za razvoj ujedinjenih naroda i Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvom rada, gospodarstva i poduzetništva, Veleposlanstvom SAD-a u Republici Hrvatskoj, Društvom za oblikovanje održivog razvoja te Hrvatskom komorom arhitekata i inženjera u graditeljstvu – razred arhitekata organizira stručni seminar pod nazivom Integrirani pristup projektiranju objekta i KGH sustava.

više
Besplatni _EE info telefon_ - statistike i zanimljivosti

Besplatni EE info telefon - statistike i zanimljivosti

20. travnja 2007.

Besplatni EE info telefon je od početka njegovog rada (veljača 2007.) nazvalo oko 750 osoba te postavilo različita pitanja. Najviše interesa pokazali su za uštede u svojim kućanstvima. Građani se žele informirati, pokazali su i spremnost za provođenje savjeta i uz to su spremni investirati u uređaje i opremu vezanu za energetskom učinkovitošću. Nekolicina pitanja nas je malo iznenadila, ali i nasmijala.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Specijalna izolacija za cijevi može se nabaviti u obliku pjena u tubi, razrezane po dužini zbog lakšeg postavljanja. Korištenjem takve izolacije, moguće je spriječiti gubitak topline iz cijevi s toplom vodom preko 80%!