Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica _Korisni EE savjeti_ za nastavnike šibenske OŠ Jurja Dalmatinca

Radionica Korisni EE savjeti za nastavnike šibenske OŠ Jurja Dalmatinca

Šibenik, 23. rujna 2011.

U OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku danas je održana edukacijsko-motivacijska radionica Korisni EE savjeti o uštedi energije u zgradarstvu za nastavno osoblje ove obrazovne institucije. Koordinatorica projekta za sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan ukratko je predstavila aktvinosti koje su se provele u Gradu u sklopu SGE projekta te naglasila važnost sustavnog gospodarenja energijom. 

više
 Održan EE info-edu sat u OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku

Održan EE info-edu sat u OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku

Šibenik, 23. rujna 2011.

U sklopu Europskog tjedna kretanja, u Šibeniku je za 42 učenika trećih i četvrtih razreda OŠ Jurja Dalmatinca održan info-edu školski sat Misli na sutra. Nakon projekcije filma su učenici pokazali znanje o mjerama energetske efikasnosti koje primjenjuju kod kuće, ali i da su upoznati sa obnovljivim izvorima energije i njenim prednostima. 

više
Predavanje o EE-u u obnovljenoj OŠ Ljudevit Gaj

Predavanje o EE-u u obnovljenoj OŠ Ljudevit Gaj

Osijek, 22. rujna 2011.

Članovi Slavonskog UNDP SGE tima su tijekom prošle godine u više prilika sudjelovali u savjetovanju i realizaciji prekograničnog projekta IPA CHEE Mađarska-Hrvatska kojim je OŠ Ljudevita Gaja obnovljena u skladu s pravilima energetske efikasnosti. Cilj projekta bio je smanjiti potrošnju energije i emisiju CO2 rekonstrukcijom najveće samostalne građevinske cjeline škole. 

više
U Koprivnici otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Koprivnici otvoreni EE info galerija i EE info ured

Koprivnica, 22. rujna 2011.

Danas su u prostorima Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, na adresi Trg bana Jelačića 7 u Koprivnici službeno otvoreni EE info ured i EE info galerija namijenjeni informiranju i educiranju građana Koprivnice o energetskoj efikasnosti.

više
Otvorena prva hrvatska solarna punionica električnih vozila

Otvorena prva hrvatska solarna punionica električnih vozila

Zadar, 21. rujna 2011.

U prostoru jučer otvorenog Solarnog centra, danas je otvorena i prva solarna punionica električnih vozila u Hrvatskoj. Riječ je o samostalnom projektu zadarske strukovne škole Vice Vlatkovića pokrenutom prije tri mjeseca i vrijednom oko 80 tisuća kn. Punionicu je otvorila dr. Sigrid Jordan, voditeljica GTZ-a.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite manje papira i kad je god to moguće koristite reciklirani papir. Ispis pisačem, fotokopiranje i faksiranje troše energiju. Češće koristite elektroničku poštu - brže je, jeftinije i zdravije za okoliš.