Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 U Zadru otvoreni _Solarni edukacijski centar_ i EE info centar Zadarske županije

U Zadru otvoreni Solarni edukacijski centar i EE info centar Zadarske županije

Zadar, 20. rujna 2011.

Zadarska županija i UNDP danas su svečano otvorili Solarni edukacijski centar i Info centar za energetsku efikasnost Zadarske županije. EE info centar šesti je centar toga tipa u RH pa stoga i ovdje građani mogu besplatno dobiti korisne informacije o tome kako mogu uštedjeti novac koristeći solarnu energiju i druge energetski učinkovite tehnologije. 

više
U Puli održan _Info dan o energetskoj efikasnosti_

U Puli održan Info dan o energetskoj efikasnosti

Pula, 17. rujna 2011.

Grad Pula i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) danas su za građane Pule na Trgu Portarata održali Info dan o energetskoj efikasnosti (EE info dan). EE info dan organiziran je kao jedna od aktivnosti SGE projekta u suradnji s tvrtkama-partnerima projekta, a namijenjen je edukaciji i informiranju građana o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske efikasnosti.

više
Održan info-edu sat sa mališanima OŠ A. G. Matoša u Novalji

Održan info-edu sat sa mališanima OŠ A. G. Matoša u Novalji

Novalja, 15. rujna 2011.

Trideset i dvoje učenika trećih razreda OŠ A. G. Matoša u Novalji sudjelovala su u edukacijskom školskom satu Misli na sutra. Djeca su sa zanimanjem pratila priču o obitelji tate Gašpara koja zna kako efikasno trošiti energiju. Nakon projekcije filma razvio se interaktivni dio u kojem se vidjelo da djeca znaju mjere energetske efikasnosti koje primjenjuju kod kuće ali i da su zapamtili neke nove koje mogu početi primjenjivati nakon razgovora sa svojim ukućanima. 

više
Gradonačelniku Vrlike uručena _Energetska povelja_

Gradonačelniku Vrlike uručena Energetska povelja

Vrlika, 15. rujna 2011.

Prilikom današnjeg radnog sastanka između predstavnika SGE projekta i gradonačelnika Grada Vrlike Ivana Ćorića, doc.dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije, uručio je gradonačelniku primjerak Energetske povelje. Dogovoreno je aktivno uključivanje Grada Vrlike u provedbu SGE projekta te skoro potpisivanje Pisma namjere, kao početak provedbe projektnih aktivnosti.

više
U Splitu održana četvrta u nizu ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike

U Splitu održana četvrta u nizu ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike

Split, 13. rujna 2011.

U Splitu je danas održana četvrta u nizu ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Grada Splita. U uvodnom dijelu doc.dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata  za područje Dalmacije pojasnio je smisao ISGE sustava te koristi od njegove primjene, dok je u drugom dijelu radionice Ivan Jurčević, voditelj tima za područje Dalmacije, demonstrirao konkretne mogućnosti sustava. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energetski najefikasniji je kondenzacijski kotao. Njegovom ugradnjom se postižu uštede od 10-15% u usporedbi s drugim novim kotlom, a do 25% u odnosu na kotlove starije od 30 godina.