Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

I u Zagrebu predstavljen projekt Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske

Zagreb, 10. lipnja 2010.

Nastavno na Rijeku i Osijek, i u Zagrebu je održana prezentacija projekta Javne usluge - distribucija i opskrba električnom energijom, koji Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske provodi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva te Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, odnosno projektom Poticanje energetske  efikasnosti u Hrvatskoj.  

više

Otvoren edukacijski centar tvrtke Natura studio d.o.o.

Zagreb, 10. lipnja 2010.

U izložbenom prostoru salona tvrtke Natura studio d.o.o. u zagrebačkoj Novoj galeriji (Zagrebačka avenija 104), je svečano otvoren prvi hrvatski Centar za energetsku učinkovitost u gradnji. U sklopu Centra, u kojem je na jednom mjestu moguće pronaći svu opremu za niskoenergetsku i pasivnu gradnju (tzv. one-stop-shop koncept), nalazi se i posebno izgrađeni showroom – zapravo mala pasivna kuća, čiji su svi sastavni elementi  u potpunosti u funkciji, te na jednostavan način, ‘u praksi’ pokazuju kako ti sustavi zapravo izgledaju i djeluju.

više
Otvoren EE info ured Grada Solina

Otvoren EE info ured Grada Solina

Solin, 9. lipnja 2010.

U prostorima Gradske uprave Grada Solina, Stjepana Radića 42, otvoren je EE info ured, čime je omogućeno građanima da dobiju savjete od stručnog energetskog savjetnika, Miroslava Miškovića.  EE info ured će za upite građana biti otvoren utorkom i četvrtkom 9 do 11 sati, za sada na trećem katu, a uskoro u prizemlju. EE info ured, jedna je od EE info točaka koje su dio informativno-edukativne kampanje za građane koja se provodi u sklopu SGE projekta.

više

Djelatnici Ministarstva financija u velikom broju odslušali radionicu Zelenog ureda

Zagreb, 10. lipnja 2010.

Edukacijsko–motivacijske radionice Zeleni ured završile su i za djelatnike Ministarstva financija. Odaziv djelatnika na radionice bio je velik kao i zanimanje za energetsku efikasnost.  Dolazak Zelenog ureda prepoznat je kao pozitivan korak, a informacije o mogućim uštedama dobar su motivator za promjenu ponašanja djelatnika. Svi konkretni savjeti primjenjivi su i za ured i za dom.

više

Otvorena EE info galerija i EE info ured za građane Grada Županje

Županja, 1. lipnja 2010.

U prostorima Gradske uprave Grada Županje, J.J. Strossmayera 1, otvoreni su EE info galerija i EE info ured, čime je omogućeno građanima da dobiju savjete od stručne energetske savjetnice, Verice Bačić. EE info ured i EE info galerija dio su informativno-edukativne kampanje građana koja se provodi kao dio SGE projekta.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom kotla na lož ulje (starog 20 godina) kondenzacijskim plinskim kotlom na ukapljeni naftni plin (UNP) moguće je uštedjeti od 26-44%, ovisno o lokaciji. Investicija se za Zg isplati u roku od 4,4, a za Split u roku od 7,5 godina.