Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Energetska efikasnost i SGE projekt tema vinkovačkog časopisa _Urbanizam, Turizam, Zdravlje_

Energetska efikasnost i SGE projekt tema vinkovačkog časopisa Urbanizam, Turizam, Zdravlje

Vinkovci, 24. kolovoza 2011.

Grad Vinkovci tri puta godišnje objavljuje časopis Urbanizam, Turizam, Zdravlje, a tema najnovijeg broja je Energetska efikasnost u našem domu te aktivnosti SGE projekta koje EE info tim Vinkovaca uspješno provodi. U srpnju 2010. otvoren je EE Info ured i EE info galerija te održan EE info dan.  

više
U Senju otvoren EE info ured

U Senju otvoren EE info ured

Senj, 24. kolovoza 2011.

U  prostorijama Gradske uprave Grada Senja danas je otvoren EE info ured. Okupljene na svečanom otvaranju pozdravili su i dogradonačelnik Senja dr. Miroslav Prpić i voditeljica EE info ureda, Jelena Nekić, koji su naglasili važnost SGE projekta za Grad te istakli podršku koju Razvojna Agencija Senj pruža pri provođenju projekta.

više
_Energetska povelja_ uručena Krapinsko-zagorskoj županiji

Energetska povelja uručena Krapinsko-zagorskoj županiji

Krapina, 19. kolovoza 2011.

U sklopu predstavljanja plana ulaganja u energetsku učinkovitost škola na području Krapinsko-zagorske županije, Jelena Kremenjaš, predstavnica UNDP-a, uručila je Energetsku povelju Anđelku  Ferek – Jambreku, zamjeniku župana Krapinsko-zagorske županije, pritom istaknuvši kako upravo Krapinsko-zagorska županija može biti primjer drugim hrvatskim županijama u području energetske politike.

više
Otvorena EE info galerija Splitsko-dalmatinske županije

Otvorena EE info galerija Splitsko-dalmatinske županije

Split, 14. srpnja 2011.

U zgradi Županije na adresi Domovinskog rata 2, danas je otvorena EE info galerija, namijenjena educiranju građana o energetskoj efikasnosti. EE info galerija otvorena je u sklopu provođenja aktivnosti SGE projekta, u koji se Splitsko-dalmatinska županija uključila u siječnju 2008. godine kao prva potpisnica Energetske povelje.

više
Slavonsku energetsku agenciju osniva pet županija i četiri grada Istočne Hrvatske

Slavonsku energetsku agenciju osniva pet županija i četiri grada Istočne Hrvatske

Osijek, 7. srpnja 2011.

Predstavnici 5 slavonskih županija i 4 grada okupili su se u Županijskoj komori Osijek kako bi potpisali Pismo namjere o uspostavljanju Slavonske energetske agencije (SEA). Osnivanje agencije nastavlja se na UNDP-ove aktivnosti poticanja energetske efikasnosti u hrvatskim gradovima i županijama, a nova regionalna agencija trebala bi pomoći slavonskim gradovima i županijama u ispunjavanju svih obveza koje propisuje ZUKE. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom starog kotla na lož ulje kondenzacijskim kotlom na prirodni plin moguće je uštedjeti na troškovima i do 73%, dok je povrat investicije moguć u roku 3 godine.