Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prezentirana energetska studija kaznionice Valtura

Pula, 27. svibnja 2010.

U kaznionici Valtura, instituciji Zatvorskog sustava Ministarstva pravosuđa, održana je prezentacija energetske studije koju je napravila tvrtka Roterm d.o.o. iz Splita. Kroz energetsku studiju posebno je istaknut potencijal za kogeneraciju na bioplin, budući da kaznionica ima više od 400 grla stoke i 200 ha poljoprivrednog zemljišta. Predložene EE mjere obuhvatile su i vodovodnu  i elektro instalaciju. Prezentaciji je prisustvovalo 13 sudionika.

više

Zeleni ured – dvije motivacijske radionice u Vinkovcima

Vinkovci, 27. svibnja 2010.

U Vinkovcima su održane dvije motivacijske radionice za Zeleni ured kojima se nastojalo obuhvatiti što veći broj zaposlenika u sklopu edukacijskih aktivnosti i provedbe SGE projekta u Gradu. Radionice za Zeleni ured održala je Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda u UNDP-u. Nakon radionice polaznicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju. 

više

Djelatnici Ministarstva financija na radionici Zelenog ureda

Zagreb, 27. svibnja 2010.

Edukacijsko–motivacijske radionice Zelenog ureda stigle su i u Ministarstvo financija gdje će se održavati do sredine mjeseca lipnja.  Obzirom na broj zaposlenih u MFIN-u, dogovoreno je održavanje deset radionica namijenjenih za sve djelatnike. Osim informacija o primjeni energetski efikasnog ponašanja u uredu i domu, djelatnici na radionici Zelenog ureda dobivaju i platnene vrećice za kupovinu.

više

Zeleni ured– motivacijska radionica u Županji

Županja, 26. svibnja 2010.

U Županji je 26. svibnja održana motivacijska radionice za Zeleni ured u sklopu edukacijskih aktivnosti edukacijskih aktivnosti i provedbe SGE projekta u Županji. Radionicu za Zeleni ured održala je Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda u UNDP-u. Nakon radionice polaznicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju.

više

U Gradu Biogradu na Moru otvorena EE info galerija i EE info ured te postavljeni EE info panoi

Biograd na Moru, 26. svibnja 2010.

U prostorima Gradske uprave Grada Biograda na Moru, Trg kralja Tomislava 5, otvorene su tri info točke.  EE info ured će za upite građana biti otvoren ponedjeljkom i srijedom od 13 do 15 sati. Otvaranju su nazočili Marijan Stopfer, zamjenik gradonačelnika, koji je održao uvodnu riječ te Hrvoje Medarac, stručni savjetnik za projekte i programe EU i OIE, pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Centrifuga perilice rublja trebala bi imati barem 1000 okretaja u minuti. Odaberete li centrifugu na 1600 okretaja/min., moguće je uštedjeti i do 30% električne energije.