Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Predstavljeni rezultati EE projekta nakon 6 godina provedbe

Predstavljeni rezultati EE projekta nakon 6 godina provedbe

Zagreb, 5. srpnja 2011.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) zajedno s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva (MIGORP) i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) danas je ispred stotinjak uzvanika predstavio rezultate šestogodišnje provedbe projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. EE projekt obuhvaća SGE projekt, u koji su uključeni svi gradovi i županije RH, te HIO program Vlade RH u koji su se uključila sva ministarstva, Ured predsjednika te Državni hidrometeorološki zavod.

više
Ovaj tjedan održano 15 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Ovaj tjedan održano 15 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Zagreb, 1. srpnja 2011.

Ovaj tjedan je u 8 gradova održano 15 tečajeva za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE I. Tečajevi su namijenjeni osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja. Ukupno je educirano 93 osoba te se očekuje sustavno praćenje potrošnje u ISGE sustavu za 114 institucija.

više
_Energetski tjedan_ u Kutini

Energetski tjedan u Kutini

Kutina, 29. lipnja 2011.

U organizaciji EE info centra, u Kutini se od od 27. lipnja do 1. srpnja održava Energetski tjedan, sa stručnim predavanjima o energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije te energetski efikasnim proizvodima i sustavima. U sklopu Energetskog tjedna, u srijedu, 29. lipnja su stručnjaci EE projekta održali predavanja o SGE projektu, ISGE sustavu, konceptu Zelenog ureda te Zelenoj javnoj nabavi.

više
Radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH

Radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH

Zagreb, 29. lipnja 2011.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održane su informativno-edukativne radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH. Na obje radionice voditeljica programa Vlade RH dr.sc. Vlasta Zanki predstavila je aktivnosti i dosadašnje rezultate programa s naglaskom na veliki potencijal za uštede koji postoji u Republici Hrvatskoj. 

više
ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Kaštela

ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Kaštela

Kaštela, 28. lipnja 2011.

U Osnovnoj školi Ostrog, održana je edukacijska radionica za primjenu Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) za krajnje korisnike objekata Grada Kaštela na kojoj je sudjelovalo 6 predstavnika objekata. Svrhu i mogućnosti ISGE sustava kao i demonstraciju primjene, odnosno unosa mjesečnih računa za energente u sustav održao je Ivan Jurčević, voditelj tima za područje Dalmacije. Također, održana je i interaktivni dio radionice na kojoj su sudionici sami unosili u ISGE podatke iz donesenih računa.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Termostat hladnjaka regulirajte na srednju poziciju. Niža temperatura ne znači nužno i bolje čuvanje hrane, a potrošnja energije može porasti za 10-15%.