Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
_Neugodna istina_ u Motovunu

Neugodna istina u Motovunu

24. srpnja 2007.

Danas je u Motovunu prikazan dobitnik ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca, film Neugodna istina (An Inconvenient Truth, 2006), redatelja Davisa Guggenheima. Kao uvod u film, UNDP je predstavio projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj i brošuru Izazov težak jednu tonu CO2, koja se i kao informativno/edukativni materijal dijelila posjetiteljima Motovuna. 

više
Održan stručni seminar _Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava_

Održan stručni seminar Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava

Zagreb, 12. lipnja 2007.; Rijeka 13. lipnja 2007. i Split 14. lipnja 2007.

U Zagrebu, Rijeci i Splitu u organizaciji Programa Ujedinjenih Naroda za razvoj (UNDP), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Veleposlanstva SAD-a, Društva za oblikovanje održivog razvoja, Hrvatske gospodarske komore te Razreda arhitekata Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu, održana su predavanja g. H. Jaya Encka na temu Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava

više
Povodom _Svjetskog dana zaštite okoliša_ predstavljena brošura _Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2_

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša predstavljena brošura Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2

Zagreb, 4. lipnja 2007.

U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) na Ksaveru je povodom nadolazećeg Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja predstavljena brošura Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2.

više
Koprivnica se priključuje SGE projektu

Koprivnica se priključuje SGE projektu

Koprivnica, 29. svibnja 2007.

U Koprivnici je danas održana konferencija za medije na temu potpisivanja Pisma namjere između Grada Koprivnice i Programa za razvoj Ujedinjenih Naroda (UNDP) o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama

više
Splitsko-dalmatinska županija potpisala _Pismo namjere_

Splitsko-dalmatinska županija potpisala Pismo namjere

Split, 29. svibnja 2007.

U Splitu je danas potpisano Pismo namjere o provedbi projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama na razini Splitsko-dalmatinske županije.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite električne grijače za vodu i to one s automatskim isključivanjem, jer je zagrijavanje vode brže i učinkovitije od zagrijavanja u posudi na električnom štednjaku.