Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Educirani zaposlenici uključeni u SGE projekt u Međimurskoj županiji

Educirani zaposlenici uključeni u SGE projekt u Međimurskoj županiji

U dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu, danas su održane radionice za upravitelje i domare javnih objekata općina Međimurske županije odnosno objekata Grada Čakovca

Zamjenik župana Međimurske županije Mladen Križaić u uvodnom je dijelu naglasio važnost ovog projekta za županiju, dok je Mladen Boršić, direktor Međimurske energetske agencije (MENEA) predstavio rad i ulogu agencije u provedbi SGE projekta.

U prvom dijelu radionica, Vladimir Kalinskim predstavnik UNDP-a i voditelj projekta za Sjeverozapadnu Hrvatsku, je predstavio SGE projekt, njegovu svrhu, ciljeve, aktivnosti te njegovu važnost ne samo za Međimursku županiju i gradove, već i za cijelu Hrvatsku.

Drugi dio radionice bio je posvećen edukaciji tehničkog osoblja. Detaljno je pojašnjen registar zgrada te su navedeni konkretni opći, građevinski i energetski podaci koje je potrebno prikupiti za svaku zgradu koja ulazi u nacionalni registar, kako bi nacionalni Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) mogao što prije zaživjeti i to sa što kvalitetnijim podacima.

Edukativne aktivnosti u sklopu SGE projekta u ovoj županiji započele su početkom prosinca prošle godine, i to održavanjem istovjetnih radionica za sve upravitelje i tehničko osoblje javnih ustanova u vlasništvu i pod upravom Međimurske županije, kao i svih objekata u vlasništvu Grada Preloga i Grada Mursko Središće.

Ovime je završena edukacija zaposlenika direktno uključenih u projekt na području županije. Sljedeći korak u provedbi projekta jest unos prikupljenih podataka u ISGE sustav, koje će domari i ostalo tehničko osoblje unositi direktno ili preko svojih gradskih odnosno županijskog Ureda za gospodarenje energijom.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Izolirajte cijevi tople vode koje prolaze kroz negrijane prostore. Cijev koja vodi od kotla do spremnika s toplom vodom treba biti izolirana, kao i spremnik vode.