Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

Upravni odjel za infrastrukturu i komunalne poslove Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Županijskom komorom Sisak, organizirao je edukativnu radionicu za rad s Informacijskim sustavom za gospodarenje energijom (ISGE), koji će se koristiti kao alat za kontinuirano prikupljanje, pohranu i analizu podataka o potrošnji energije u zgradama u vlasništvu odnosno pod upravom SMŽ-a.

Radionica je okupila predstavnike srednjih škola te zdravstvenih ustanova u vlasništvu Županije. Pročelnik županijskog Upravnog odjela za infrastrukturu i komunalne poslove Drago Martinac istaknuo je kako u Županiji očekuju da će uvođenje ovog sustava omogućiti uštedu i do 20% troška za energente.

Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) razvili su, a ujedno ga i predstavili stručnjaci EKONERG-a - Instituta za energetiku i zaštitu okoliša. Kontinuirano prikupljanje podataka i nadzor nad vrijednostima potrošnje energenata (plin, ekstra loživo ulje, ogrjevno drvo, toplina, električna energija) i pitke vode putem ISGE sustava omogućit će praćenje potrošnje, bolju kontrolu, ali i moguću uštedu energenata i vode u srednjoškolskim i zdravstvenim ustanovama. 

Prva radionica za objekte u istočnom dijelu Županije održana je 13. veljače u Tehničkoj školi u Kutini.

(Preneseno sa: www.hgk.hr)

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Da bi se toplina proizvedena u kotlu iskoristila, izmjenjivači topline trebali bi biti čisti od kamenca. Čak i tanak sloj kamenca smanjuje prolaz topline te aparat radi manje efikasno.