Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana ISGE-a radionica za EE tim Zadarske županije

Održana ISGE-a radionica za EE tim Zadarske županije

U prostorijama EE info centra u Zadru, danas je EE tim Zadarske županije upoznat sa svim prednostima Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Održana je edukacijska radionica na kojoj su prisustvovala tri člana EE tima. Predstavljen je ISGE, njegove osnovne funkcije te prikazani primjeri na školama koje su u kritičnom stanju i na kojima bi se trebale provesti ee mjere u cilju smanjenja potrošnje energije odnosno povećanja energetske efikasnosti.

ISGE je alat koji služi EE timovima da, pored kontrole potrošnje energije u objektima u vlasništvu lokalne i regionalne samouprave, izrađuju izvještaje koji će se redovito slati nadležnom Ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u skladu sa Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji te Nacionalnim programom i Nacionalnim akcijskim planom energetske učinkovitosti RH.

Radionicu je održala asistentica na projektu, Lana Hudetz, koja je ujedino najavila skoro kompletiranje registra zgrada sa svim relevantnim podacima svih objekata u vlasništvu Zadarske županije.    

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Tuširajte se umjesto kupanja u kadi jer ćete na taj način potrošiti i do 50% manje energije i vode.