Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionica za odgovorne osobe u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održana je informativno-edukativna radionica za odgovorne osobe svih sudova unutar Ministarstva pravosuđa RH. Pozdravni govor ispred Ministarstva pravosuđa održao je Tihomir Kralj, tajnik ministarstva. Voditeljica programa Vlade RH dr.sc. Vlasta Zanki predstavila je program uz naglasak na veliki potencijal za uštede koji postoje u Republici Hrvatskoj, a samim time i u Ministarstvu pravosuđa. Također je dodala da se uspostavom i provođenjem edukacije djelatnika državne uprave podiže njihova svijest o energetski efikasnom ponašanju što u konačnici može doprinijeti i do 10% uštede energije.

O uspostavi Središnjeg registra zgrada i računalnom programu Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) govorio je Dean Smolar koordinator na programu, dok je mr.sc. Nada Marđetko Škoro iz MZOPUG-a predstavila zakonodavni okvir uz postignute rezultate i predstojeće aktivnost. Ministarstvo pravosuđa već ima ustanovljen stručni tim za gospodarenje energijom (EE tim), a jedan od  članova je i Petar Mandarić, načelnik Sektora za upravljanje nekretninama i opće poslove koji je sudjelovao i moderirao na ovoj radionici. Ministarstvo pravosuđa aktivno kreće u provođenje mjera energetske efikasnosti kako bi smanjilo visoke troškove za energiju i vodu. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Sustav ventilacije je nužan u pasivnoj kući, pri čemu je obavezna ugradnja rekuperatora ili regeneratora topline kojim se koristi toplina iz otpadnog zraka kako bi se ugrijao svježi zrak.