Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

Sisak, 24. veljače 2009.

Upravni odjel za infrastrukturu i komunalne poslove Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Županijskom komorom Sisak, organizirao je edukativnu radionicu za rad s Informacijskim sustavom za gospodarenje energijom (ISGE), koji će se koristiti kao alat za kontinuirano prikupljanje, pohranu i analizu podataka o potrošnji energije u zgradama u vlasništvu odnosno pod upravom SMŽ-a.

više
Radionica o registru javnih zgrada u vlasništvu Varaždinske županije

Radionica o registru javnih zgrada u vlasništvu Varaždinske županije

Varaždin, 26. veljače 2009.

U sklopu SGE projekta, u Varaždinu je održana radionica o registru javnih zgrada, namijenjena tehničkom osoblju javnih zgrada u vlasništvu Županije. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, znanost i sport, mr.sc. Miroslav Huđek predstavio je dosadašnje projekte povećanja energetske učinkovitosti koje je Županija provodila samostalno ili u suradnji s UNDP-om, dok je SGE projekt predstavio mr.sc. Vladimir Kalinski. 

više
Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Split, 20. veljače 2009.

U vojarni Sv. Nikola u Splitu danas je održana edukacijska radionica HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH, a u sklopu Ministarstva obrane RH. Također, održano je i predavanje o HIO programu, registru zgrada i informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE), čime su predstavljeni svi bitni elementi za daljnju provedbu programa koji svojom primjenom osigurava velike uštede novca i smanjuje troškove za energente. 

više
Educirani zaposlenici uključeni u SGE projekt u Međimurskoj županiji

Educirani zaposlenici uključeni u SGE projekt u Međimurskoj županiji

Čakovec, 3. i 4. veljače 2009.

U dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu, danas su održane radionice za upravitelje i domare javnih objekata općina Međimurske županije odnosno objekata Grada Čakovca. Zamjenik župana Međimurske županije Mladen Križaić u uvodnom je dijelu naglasio važnost ovog projekta za županiju, dok je Mladen Boršić, direktor Međimurske energetske agencije (MENEA) predstavio rad i ulogu agencije u provedbi SGE projekta.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najefikasniji klimatizacijski uređaji koji se danas mogu naći na tržištu su oni s inverterom. Ti uređaji postižu uštede od 20-40% u odnosu na klasične uređaje.