Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Korištenje ISGE sustava u Gradu Splitu

Korištenje ISGE sustava u Gradu Splitu

Split, 24. travnja 2009.

U Gradu Splitu pri kraju je popisivanje objekata i unošenje podataka za oko 200 objekata u gradskom vlasništvu i na korištenju u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Splitska razvojna agencija, u čijoj je ingerenciji provođenje SGE projekta u Gradu Splitu, već aktivno koristi ISGE sustav

više
SGE u Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji

SGE u Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji

Korpivnica, 4. svibnja 2009.

Danas je u Koprivnici, u sklopu prezentacije o provedbi SGE projekta, održana radionica za uspostavljanje registra javnih zgrada u vlasništvu Grada Koprivnice. Ovom prilikom je Dunja Fadljević, voditeljica SGE projekta gradonačelniku Zvonimiru Mršiću uručila primjerak Energetske povelje. Voditeljima EE ureda grada i županije predstavljen je ISGE sustav te su predstavniku grada uručene ploče s oznakama EE ured i EE info centar. 

više
Hvarski Stari Grad započeo s tjednim mjerenjima

Hvarski Stari Grad započeo s tjednim mjerenjima

Stari Grad, 24. travnja 2009.

Stari Grad na Hvaru započeo je s tjednim mjerenjem potrošnje energenata. U suradnji s ravnateljima gradskih institucija, Ivo Šimunović, odgovorna osoba ispred Grada, nadgleda i koordinira mjerenje utroška energenata u gradskim objektima. Inače, Stari Grad je najaktivniji otočki grad u provođenju SGE projekta te samoinicijativno provodi mjere povećanja energetske efikasnosti uz veliku podršku gradonačelnika  Viska Haladića. Uskoro je pri kraju popisivanje objekata i unos podataka u ISGE sustav, a napravljeni su i neki energetski pregledi. 

više
Grad Biograd uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata

Grad Biograd uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata

Biograd, 17. travnja 2009.

Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE  sustav) Grada Biograda uneseni su svi objekti u vlasništvu Grada, a Ivan Čupić, odgovorna osoba za provođenje SGE projekta u Biogradu, već par tjedana aktivno koristi ISGE. Grad Biograd je od 6. travnja započeo sa tjednim mjerenjem potrošnje energenata te je prvi grad u Dalmaciji i drugi grad u Hrvatskoj, koji je uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata. 

više
Prezentacija ISGE-a zagrebačkim obrazovnim i zdravstvenim institucijama

Prezentacija ISGE-a zagrebačkim obrazovnim i zdravstvenim institucijama

Zagreb, 9. travnja 2009.

U Velikoj vijećnici Gradske skupštine Grada Zagreba danas je održana stručna prezentacija implementacije Informacijskog sustava za gopodarenje energijom (ISGE) koji se koristi za praćenje potrošnje energije i sustavno gospodarenje energijom. Prezentacija je organizirana za ravnatelje i tehničko osoblje obrazovnih i zdravstvenih institucija te predstavnike gradskih ureda, zavoda i službi. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamijenite li staru peć na drva efikasnijom novom peći ili kotlom na drva, moguće je uštedjeti i do 50% ogrjevnih drva.