Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prva ISGE radionica u Gradu Splitu

Split, 28. listopada 2009.

U vijećnici Grada Splita održana je prva ISGE radionica s temom provođenja tjednih očitanja potrošnje energenata. Dogradonačelnica Anđelka Visković, održala je uvodnu riječ te prisutnim domarima i tehničkom osoblju  naglasila važnost provođenja SGE projekta u Gradu Splitu koji u svom vlasništvu ima preko 200 objekata. Na radionici je prisustvovalo dvadesetak domara i tehničkog osoblja osnovnih i srednjih škola.

više

SGE u Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici

Virovitica, 20. listopada 2009.

U Velikoj vijećnici zgrade Županije održana je radionica za ravnatelje i domare na kojoj je prisustvovalo više od šezdeset sudionika. SGE radionicu je pozdravnim govorom otvorio Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, a gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, predstavio je pozitivne primjere te izrazio zadovoljstvo provođenjem SGE-a u Virovitici. Tom prigodom, Županu i Gradonačelniku svečano je uručen po primjerak Energetske povelje.

više

Radionica o HIO programu u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Zagreb, 13. listopada 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), predstavnici UNDP-a održali su edukacijsku radionicu u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red za osoblje Ministarstva na odgovorim pozicijama. Najavljeno je prikupljanje podataka o objektima u vlasništvu Ministarstva te unošenje dobivenih podataka u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE).

više

SGE edukacijska radionica u Biogradu

Biograd, 17. rujna 2009.

Povodom Europskog tjedna mobilnosti u Gradu Biogradu održana je SGE edukacijska radionica, na kojoj  se govorilo o dosadašnjim aktivnostima SGE projekta u Gradu Biogradu te o daljnjim planiranim aktivnostima na provedbi projekta. Također je demonstriran rad u ISGE sustavu te praktičan način unošenja i analize tjednih očitanja. Pokazana je važnost provođenja očitanja na primjeru Grada Splita.

više

SGE radionica u Gradu Bjelovaru

Bjelovar, 15. rujna 2009.

U Gradu Bjelovaru održana je SGE radionica o registra zgrada za ravnatelje i domare objekata koji su u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije. Na radionici je sudjelovalo 45 ravnatelja i domara. Prisutni su bili upoznati s projektom, metodologijom uspostavljanja registra zgrada te detaljnim objašnjenjem ispunjavanja obrazaca koji se koriste za popis objekta u vlasništvu županije kao i prezentacijom ISGE-a.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ukoliko vaš kotao nije stariji od 10 godina, onda bi umjesto zamjene kotla bilo uputno nadograditi sustav regulacije kotla kojim možete postići uštede do 15%.