Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održane tri ISGE radionice za pulske osnovne škole

Održane tri ISGE radionice za pulske osnovne škole

Pula, 19. i 20. ožujka 2012.

Održavanjem tri ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike objekata osnovnih škola u vlasništvu Grada Pule, educirana su još 33 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 17 matičnih objekata, a kasnije će uključiti i područne objekte. Siniša Krunić, tehnički asistent, prisutnima je pojasnio ulogu i funkcionalnost ISGE-a, dok je asistentica Anja Kolacio prisutnima pomagala oko unosa mjesečnih računa u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije.

više
U Osijeku održan Okrugli stol o ISGE sustavu

U Osijeku održan Okrugli stol o ISGE sustavu

Osijek, 15. i 16. ožujka 2012.

U osječkom BIOS – poduzetničkom inkubatoru održan je dvodnevni okrugli stol o Informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE). ISGE je internetska aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora, nastala u sklopu provedbe SGE projekta te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom, a koriste ga Uredi za gospodarenje energijom u svim hrvatskim gradovima i županijama (lokalni i regionalni EE timovi).

više
Održane dvije ISGE radionice u školama Zadarske županije

Održane dvije ISGE radionice u školama Zadarske županije

27. veljače i 1. ožujka 2012.

Održavanjem dviju ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata osnovnih i srednjih škola u vlasništvu Zadarske županije, educirano je još 19 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 12 matičnih objekata, a kasnije će uključiti i područne objekte. 

više
Radionica za tehničke osobe naknadno uključenih tijela državne uprave u HIO program

Radionica za tehničke osobe naknadno uključenih tijela državne uprave u HIO program

Zagreb, 21. veljače 2012.

U hotelu International održana je radionica za tehničke osobe institucija javnog sektora koje su naknadno (u listopadu 2011.g.) uključene u program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program). Sudionicima radionice prikazan je kratki dokumentarni film o HIO programu. Film pokazuje kako se primjenom besplatnih i investicijskih EE mjera kroz tri godine provedbe Programa uspjelo ostvariti 21,3 milijuna kuna ušteda. 

više
Gradonačelnici Vodica uručena Energetska povelja

Gradonačelnici Vodica uručena Energetska povelja

Vodice, 9. veljače 2012.

Danas je gradonačelnici Vodica, Branki Juričev-Marinčev, uručen primjerak Energetske povelje gradonačelnika i župana RH. Povelju je uručila koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, ističući važnost provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom (SGE) na nivou Grada.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite manje papira i kad je god to moguće koristite reciklirani papir. Ispis pisačem, fotokopiranje i faksiranje troše energiju. Češće koristite elektroničku poštu - brže je, jeftinije i zdravije za okoliš.