Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
HIO u Ministarstvu unutarnjih poslova

HIO u Ministarstvu unutarnjih poslova

Zagreb, 5. svibnja 2009.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), održana je radionica za tehničko osoblje Ministarstva unutarnjih poslova. Program za učinkovito korištenje energije već je dobro poznat Ministarstvu, a ovom radionicom definirane su aktivnosti koje će se provoditi na tehničkoj razini unutar objekata MUP-a poput uspostavljanja registra zgrada i korištenja Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). U planu su edukacijske radionice za tehničko osoblje MUP-a u Splitu, Rijeci i Osijeku. 

više
Korištenje ISGE sustava u Gradu Splitu

Korištenje ISGE sustava u Gradu Splitu

Split, 24. travnja 2009.

U Gradu Splitu pri kraju je popisivanje objekata i unošenje podataka za oko 200 objekata u gradskom vlasništvu i na korištenju u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Splitska razvojna agencija, u čijoj je ingerenciji provođenje SGE projekta u Gradu Splitu, već aktivno koristi ISGE sustav

više
SGE u Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji

SGE u Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji

Korpivnica, 4. svibnja 2009.

Danas je u Koprivnici, u sklopu prezentacije o provedbi SGE projekta, održana radionica za uspostavljanje registra javnih zgrada u vlasništvu Grada Koprivnice. Ovom prilikom je Dunja Fadljević, voditeljica SGE projekta gradonačelniku Zvonimiru Mršiću uručila primjerak Energetske povelje. Voditeljima EE ureda grada i županije predstavljen je ISGE sustav te su predstavniku grada uručene ploče s oznakama EE ured i EE info centar. 

više
Hvarski Stari Grad započeo s tjednim mjerenjima

Hvarski Stari Grad započeo s tjednim mjerenjima

Stari Grad, 24. travnja 2009.

Stari Grad na Hvaru započeo je s tjednim mjerenjem potrošnje energenata. U suradnji s ravnateljima gradskih institucija, Ivo Šimunović, odgovorna osoba ispred Grada, nadgleda i koordinira mjerenje utroška energenata u gradskim objektima. Inače, Stari Grad je najaktivniji otočki grad u provođenju SGE projekta te samoinicijativno provodi mjere povećanja energetske efikasnosti uz veliku podršku gradonačelnika  Viska Haladića. Uskoro je pri kraju popisivanje objekata i unos podataka u ISGE sustav, a napravljeni su i neki energetski pregledi. 

više
Grad Biograd uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata

Grad Biograd uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata

Biograd, 17. travnja 2009.

Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE  sustav) Grada Biograda uneseni su svi objekti u vlasništvu Grada, a Ivan Čupić, odgovorna osoba za provođenje SGE projekta u Biogradu, već par tjedana aktivno koristi ISGE. Grad Biograd je od 6. travnja započeo sa tjednim mjerenjem potrošnje energenata te je prvi grad u Dalmaciji i drugi grad u Hrvatskoj, koji je uveo tjedna mjerenja potrošnje energenata. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji izolacijski materijal za toplinsku i zvučnu izolaciju je mineralna vuna, s obzirom da ima malu toplinsku provodljivost, visoku otpornost na požar te je otporna na starenje i raspadanje.