Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

/assets/images/post/25/list/thumb/fzoeu.JPGFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osnovan je na temelju odredbi članka 60. stavka 5. Zakona o zaštiti okoliša ("Narodne novine", br. 82/94. i 128/99.) i članka 11. Zakona o energiji ("Narodne novine", br. 68/01.). Zakon o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljen je u "Narodnim novinama" br. 107/03), a primjenjuje se od 01. siječnja 2004. godine. 

Prema odredbama Zakona o zaštiti okoliša, Fond se osniva radi osiguranja dodatnih sredstava za financiranje projekata, programa i sličnih aktivnosti u području očuvanja, održivog korištenja, zaštite i unapređivanja okoliša. 

Prema odredbama Zakona o energiji, Fond se osniva s ciljem sudjelovanja svojim sredstvima u financiranju nacionalnih energetskih programa imajući u vidu postizanje energetske učinkovitosti, odnosno korištenja obnovljivih izvora energije. 

Prema odredbama Zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Fond je osnovan radi financiranja pripreme, provedbe i razvoja programa, projekata i sličnih aktivnosti u području očuvanja, održivog korištenja, zaštite i unapređivanja okoliša te u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pećnicu možete isključiti i 10 min. prije kraja pečenja s obzirom da pećnica duže zadržava toplinu. Vaše jelo bit će pečeno, a dodatno ćete uštedjeti el. energiju.