Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Globalni fond za okoliš

/assets/images/post/123/list/thumb/GEF-newlogo-short.jpgGlobalni fond za okoliš (GEF) ujedinjuje 182 vlada članica – u suradnji s međunarodnim institucijama, organizacijama civilnog društva (OCD) te privatnim sektorom – oko rješavanja pitanja okoliša na globalnoj razini. 

Kao neovisna financijska agencija, GEF osigurava novčanu potporu državama u razvoju i tranzicijskim državama, za projekte vezane uz biološku raznolikost, klimatske promjene, međunarodne vode, propadanje tla, ozonski omotač i uporne organske onečišćivače. Ovi su projekti korisni okolišu na globalnoj razini te su također korisni za povezivanje lokalnih, nacionalnih i globalnih izazova. 

GEF je osnovan 1991. godine. Danas je GEF instanca koja daje najveću financijsku potporu projektima za poboljšanje kvalitete okoliša na globalnoj razini.  GEF je osigurao 10 milijardi dolara svojih sredstava, uz 47 milijarde dolara od sufinanciranja, za više od 2800 projekata u više od 168 država u razvoju i tranzicijskim državama. Kroz svoj Program malih financijskih potpora, GEF je uručio više od 13.000 darovnica izravno civilnom društvu i društvenim organizacijama, što je ukupno 634 milijuna dolara.

 

 

 

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Jednom godišnje provjerite plinske ili uljne instalacije i plamenik. Zaprljani plamenik uzrokuje nedovoljno izgaranje goriva, ali i manje efikasan rad cijelog sustava.